Salut.
Nu iti fa griji in privinta asta.Ai destul timp sa slabesti.
In primul rand daca vrei sa slabesti va trebui sa renunti la bauturile carbogazoase (sucuri mai ales) si la dulciuri in exces (sau cipsuri mai ales).
In al doilea rand, va trebui sa te apuci de sport. Poti sa incepi cu alergari usoare in fiecare zi (cam o ora pe zi).Va trebui sa faci si niste exercitii (abdomene, genoflexiuni).
O sa dureze ceva pana o sa se vada cat ai slabit, insa nu ai ce face.Cat despre muschi, nu ar trebui sa te gandesti la asta acum. Daca incepi sa iti lucrezi muschii prea devreme nu o sa ti se mai dezvolte corpul cum trebuie. (nu o sa mai cresti in inaltime, de exemplu).
Si eu am fost grasut la 11 ani, insa am slabit mult.Nu sunt un musculos, sunt pur si simplu normal.
Copile nu poti la varsta asta poti dela 18 ani in sus dar in rest daca nu vrei sa fii gras du-te pe strada si alearga prin tot orasu si slabesti instant, adica nu vreau sa zic ca vei fi slab.
Esti prea mic de ani pentru a iti lucra corpul.
Adevarat...esti putin grasut dar esti si scund, o sa mai cresti in inaltime si automat o sa mai si slabesti insa te sfatuiesc sa renunti la dulciuri(poti manca dar nu prea multe), fastfood il excluzi de tot, prajelile gen cartofi prajiti si roaga-ti mama sa nu foloseasca mult ulei cand face mancare si mananca mai mult legume si carne facuta pe grill.
Cat despre abdomenul plat cu muschi...pai daca esti grasut inseamna ca ai grasime peste acei muschi, asta inseamna ca trebuie sa faci ceva cardio.
Uite aici un canal de youtube de pe care ti-ai putea alege un program de 5-6 zile/saptamana, dai la playlist-uri si de acolo iti alegi tu https://www.youtube.com/user/Angelfitnesss
Ce aveti ma? Eu la varsta asta ma gandeam cum sa-mi fac o prastie mai buna si la cum sa scap de acasa sa ma duc sa prind sopirle pe dealuri, nu la cum arat. La 11 ani nu esti crescut! Nu poti sa fii nici gras nici slab, cresterea abia incepe, pina acum sau format complet organele. Dupa ce termini de crescut vezi ce trebuie sa mai faci. Acum joaca-te pina nu mai poti, ca n-ai sa mai ai ocazia mai tarziu.
Hei! Nu iti face griji! Trebuie sa ai vointa, incat sa iti impui anumite lucruri. Un prim progres ar fi alimentatia. Renunta la bauturi carbogazoase (sucuri, apa minerala.) si la fast food, inclusiv cipsurile. Sunt si alimente pe care le poti consuma cu masura, gen dulciurile. Si am ajuns la partea mai grea: schimbarea meniului alimentar! Incearca sa consumi legume sau mancare gatita. Nu ma refer la brocoli, spanac sau mai stiu eu ce ) Majoritatea copiilor nu mananca asa ceva. Ma refer la o masa calda, cum ar fi o supa usoara, un piure cu carne slaba, de pui. Evita porcul si alimentele care contin grasime. Bineinteles ca efectele nu vor aparea rapid! Trebuie sa iti mentii regimul de viata. Cel mai important e sa ia mese regulate! Nu sa mananci cand si ce apuci! Dupa asta, usor, usor, te-ai putea apuca de un sport care iti place. Cum ar fi baschetul sau fotbalul, care dau o conditie fizica destul de buna in timp. Nu te duce la sala! Este prea devreme! Acest lucru poate stagna cresterea si nu cred ca ai vrea sa nu ai nici muschi si sa fii si scund. Dupa ce o sa mai cresti, te poti duce.
Sper ca a ajutat. Bafta! Funda?