| MaTeodor a întrebat:

Salut TPU, fac sala si iau proteina pentru masa musculara iar dupa cateva shake uri de proteina mi se face greata si nu mai pot bea deloc, am incercat cu 3 tipuri diferite de aroma si tot acelasi final, ce ar trebui sa fac? sa bag proteina fara aroma?

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Ai putea sa iei proteina de origine animala din alimentatie, sau daca esti vegetarian poti si din surse vegetariene
Eu asta am facut si nu eram cu nimic mai prejos fata de toti pompatii care bagau fara absolut nicio cunoastere tot felul de suplimente, unii parca fac experimente pe ei cu tot felul de oxizi nitrici si tot felul de pseudo-suplimente care promit ca-i fac monstri
Evident ca suplimentarea cu proteine este vitala, dar daca iti face rau...cauti alternative

Apropo pentru toti cei care fac sala de abia 1 luna de zile si se viseaza mr. olympia, masa musculara nu se creeaza la sala ci in repaus, iar culturistii si practicantii de bodybuilding au nevoie in perioada de masa si nu numai, pe langa proteine si de carbohidrati, proteina este fundatia muschilor DAR CARBOHIDRATII SUNT COMBUSTIBILUL ORGANISMULUI
Sa iasa din cap ideea preconceputa ca ai nevoie doar de proteina ca sa faci acest minunat sport sau doar cu proteina te faci mare, este gresita, corect ar fi proteina, aminoacizi, vitamine-minerale si carbo!

| DamarisS91 a răspuns:

Ai grija ca trebuie sa ai o alimentatie rationala:
https://www.qgasesc.com/medicina/alimentatia-rationala-in-denutriti641.php

vezi aici mai multe sfaturi de nutritie:
https://www.esanatos.com/nutritie/index.php

| Relmab a răspuns:

Câteva shakeuri? Alea de beau 1-2 maxim 3 pe zi pe parcursul întregii zile. Cine nu are habar îți va spune că trebuie să mănânci și atât. Avem un exemplu mai jos.Nu știe că oxidul nitric este foarte important când faci sala

| Sekim a răspuns:

Pai de ce ai face asa ceva? E o prostie sa consumi atata pudra proteica din mai multe puncte de vedere. In primul rand, aspect financiar. Cheltui foarte multi bani pe pudra proteica si totul ca sa ce? Poti manca piept de pui sau orice altceva. In al doilea rand, nu toata proteina aia se asimileaza ( in functie de sursa pudrei respective ), deci ar fi bine sa nu consumi doar shake proteic, ci sa combini shake ul ala cu o masa sau ceva similar. Daca te duci la sala pentru masa musculara inseamna ca ai nevoie de un surplus caloric, ceea ce inseamna ca ai cu siguranta loc sa iti iei necesarul zilnic de proteine din alimentatie, iar optional daca vrei sa consumi si o cupa de proteine go for it. Pe langa asta, poti pune pudra proteica si in ovaz spre ex, nu trebuie luate strict ca shake. Spor

| Paul754880338 a răspuns:

Suplimentele proteice, au rolul de a Suplimenta aportul caloric adus prin alimentație atunci când este cazul și nu de a-l înlocui. Atentie la acest aspect generat de altfel, ca mai toate greșelile incepatorilor de excesul de entuziasm. Repet, chiar dacă am mai spus-o, moderația și consecventa sunt ingredientele de baza și nu excesele în aceast sport.

| SkandallKamataru a răspuns:

Amesteci cum trebuie? Iti dau un tips, baga shake-ul la frigider, si incearca dupa vreo 2 ore sa il bei... alt tips este sa pui cateva cuburi de gheata si sa bei asa... proteina calda e naspa rau la gust.

Incearca sa iti faci shake-uri complexe, pui o cupa proteina, pui o lingura de unt de arahide, 30g de ovaz, o banana si le bagi la blender si le bagi in frigider 2 ore si poti sa bei si o sa fie bun rau la gust.

Ce proteina folosesti?