| SeBbByYy a întrebat:

Fotbalul ajuta la inaltare, am 1.58 in clasa a6a, eu vreau sa am cel putin 1.65 in clasa a6.a, eu din cate stiu handbal, voley, basket ajuta la inaltare, dar FOTBALUL ajuta, eu practic acest sport din clasa a2-a

Răspuns Câştigător
| kaBooMx a răspuns:

Teoretic orice sport ajuta la inaltare, unul mai putin altul mai mult. Fotbalul ajuta si el dar nu foarte mult. Dar oricum, eu zic ca 1.58 in clasa a 6-a e destul.

| SeBbByYy explică (pentru kaBooMx):

Deci e bine 1.58 in clasa a-6-a?

| SeBbByYy explică (pentru kaBooMx):

Chiar ti se pare bine 1.58 in calasa a6-a? Mersi!winking

20 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, dimpotriva, fotbalul incetineste cresterea in inaltime.

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns (pentru Brigaela):

Cum asa?

Vrei cam multe prietene sunt eu in a 8-a si abia am 1.70.Vei vedea ca o sa ai inaltimea dorita dar in timp.

| Brigaela a răspuns (pentru wtxwhdxifdjebdd):

Fotbalul este un sport care solicita mult partea la sol si la care efortul este indreptat in jos, nu in sus. Prin urmare incetineste un pic cresterea in inaltime si, in general, cei care practica fotbal de performanta sunt cu pana la 5 cm mai scunzi decat ar fi fost daca nu il practicau (asa cum cei care practica handbal sau volei sunt cu 5-7 cm mai inalti decat ar fi fost daca nu il practicau)

| anonim_4396 a răspuns (pentru Brigaela):

De aceea majoritatea fotbalistilor au minim 1, 80?

| Brigaela a răspuns (pentru anonim_4396):

Majoritatea fotbalistilor au intre 170 cm si 180 de cm, in timp ce majorritatea barbatilor in prezent au peste 180 cm. Trebuie sa ne raportam si la generatie. La barbatii nascuti dupa 1970, inaltimea medie este 183-185 de cm, iar la fotbalistii acestei generatii, medie este usor sub 180 cm.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Brigaela):

In lumea mea e pe dos..asta e.

| SeBbByYy explică (pentru Brigaela):

Eu nu fac antrenamente, dar joc in curtea scolii cu prieteni intelegi?, deci eu sunt nascut dupa 1970. Sunt in 2000, deci o sa fac inaltimea 180-183 pe parcurs?

| Brigaela a răspuns (pentru SeBbByYy):

Nu stiu, depinde. E bine sa faci un sport care sa te inalte. in principiu, nu ai ajuns inca la varsta exploziei, ar trebui ca pe la 14-15 ani sa ai o crestere importanta in scurt timp. dar asta se intampla daca mananci sanatos, faci sport in aer liber si ai potential genetic (adica ai parinti inalti). Media de 180-183 este obtinuta ca orice medie, prin adunarea tuturor, nu dau indicatii despre cat va creste o anumita persoana.

Nu ca as fi impotriva a ceea ce ai spus tu, dar in scoala am un coleg care are 1, 75 cam asa si face fotbal.Si are 14 sau 15 ani.

Deci e destul de scund, fiindca a avut deja explozia si probabil nu va ajunge la 180 cm. Sotul meu, care a facut baschet si care acum are 188 cm (deci e inalt, dar nu urias), avea la 14 ani 185 cm.

Despre sotul tau nu-mi dau cu parerea, dar se poate ca organismul lui sa se fi maturizat mai rapid, procesul "de inaltare" sa fie "scurt si la obiect". Adica depinde si de capacitatea organismului.N-ai sa vezi om de 4 m.Niciodata.Organismul nu poate fi atat de dotat pentru a genera o astfel de crestere.Si nu numai inaltimea.Cu organele cum ramane? Probabil ORGANISMUL sau a fost pregatit sa genereze cresterea in inaltime CAT POATE EL(organisuml), APROAPE COMPLET si genetica unui om fiind de maxim 2 m, Ghita muresan exceptie laughing), mi se pare normal sa mia creasca doar 5 cm.In primul rand organismul sau n-ar suporta 7 m.

Vreau sa spun al oricarui om.

In general, baietii au explozia de crestere intre 13 si 14 ani si jumatate. Foarte rar sunt baieti acre dupa 15 ani mai cresc mai mult de 5 cm. Cel despre care vorbeai tu, va ajunge la maxim 180 cm, deci va fi un barbat de inaltime sub media generatiei sale. La noi in clasa, din 18 baieti, la 15 ani doar 4 aveau sub 180 de cm si au ramas toti sub 180 cm. Cel mai inalt din clasa a ajuns la 190 cm, deci nici macar aproape de 2 m.

Am parintii destul de inalti, eu seman cu familia, deci in familia mea sunt numai inalti, deci nu imi fac problemewinking, Nu e asa?

E inca devreme, nu poti sti daca ai sa ai explozia si cat de sus te va duce asta. Nu stiu daca trebuie sa-ti faci probleme sau nu, dar cred totusi ca esti un pic cam scund pentru varsta ta.

Bai deci... am doar 12 phbbbbt, ce nu intelegi, de la 13-14 ani incepe explozia cu cresterea, am niste colegi care au 13 ani si abia au 1, 50-1.45 phbbbbt

Eu am inteles si ti-am si raspuns, dar tu nu ai citit cu atentie raspunsul si nu l-ai inteles. Am spus ca esti inainte de explozie, dar nu poti fi sigur ca explozia va exista si ca va fi de mare amploare.Stiu ca exista baieti si mai scunzi decat tine, de aceea am zis ca esti un pic cam scund pentru varsta ta (nu foarte scund, doar ca esti mai degraba intre baietii de 12 ani scunzi). Dar asta nu inseamna nimic, poti ajunge cel mai inalt sau nu. Iar cu "bai" te rog sa vorbesti cu persoane de varsta si nivelul tau, aici incercam sa ne comportam cat de cat civilizat, nu sa ne dam in spectacol.