| Andrew555 a întrebat:

Imi spune-ti si mie va rog ce proteine sa iau am in jur de 1.77 si 75kg si vreau sa iau niste proteine. Dar nu stiu ce sa aleg dau funda.

11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

De ce mai vrei proteine? Esti bine, raportat la inaltime fata de greutate.

| JohnnyBi a răspuns (pentru darrio2007):

Simplu. cine zice ca trebuie sa ia in greutate cand ia un supliment proteic? proteina il ajuta chiar daca are raportul ala bun, masa musculara nu este definita de un raport inaltime-greutate. la 1.77 si 75 kg poate sa aiba 4% grasime corporala sau 25%, densitatea si volumul muschiului fata de grasime difera foarte mult

| Andrew555 explică (pentru JohnnyBi):

Si ce recomanzi sa iau?

| darrio2007 a răspuns (pentru JohnnyBi):

Ai zis bine. Poate sa...

| JohnnyBi a răspuns (pentru Andrew555):

O carte sa inveti diferenta intre proteine si suplimente nutritive cu sau pe baza de proteina. incetati, tu, si restul copiilor sa le ziceti la toate proteine. la inaltimea si greutatea ta un concentrat proteic fara carbohidrati. gen 100% whey (gold whey standard ON, elite Dymatize, syntha 6 2.0 BSN, etc)

| lpavel a răspuns (pentru JohnnyBi):

Apropo : Nu-s copil si n-am vorbit de suplimente nutritive! Apoi te intreb : tu te antrenezi pentru masa musculara sau sa arati ca un model, pentru ca daca te antrenezi ca sa arati ca un model e OK ce zici acolo dar pentru masa musculara ai nevoie de proteine de calitate chiar de esti slab sau nu, antrenandu-te NU faci grasime... sunt niste chestii pe care le-ai inteles gresit, pe care nu ti le pot explica in cateva cuvinte.
Dar retine mai bine asta : Proteina este cel mai important element si este baza pentru cresterea masei musculare! Daca e amestecat cu alte prostii incetineste cresterea indiferent daca esti slab sau nu, inalt sau scund! Mai bine retine asta! Bafta!

| JohnnyBi a răspuns (pentru lpavel):

Practic sportul asta de cel putin 7 ani. stiu cu ce se mananca, nu am nevoie de explicatii. indiferent daca o combin cu altele sau mananc doar proteina la o masa am crescut la fel. in cazul meu, indiferent cu ce o combin e acelasi lucru ca si cand as lua-o simpla. doar ca imi trebuie 6 mese pe zi sa imi pastrez greutatea. nu inteleg de ce la 1.73 inaltime corpul meu arde peste 2500 calorii pe zi cu doar 2 ore de sport si in rest viata de birou. desi nu sunt ectomorf, ard caloriile la fel de rau

| lpavel a răspuns:

Proteinele NU depind de inaltime sau greutate! big grin Ia de care vrei! Bafta!

Ba da. daca esti slab mort si vrei greutate iei un gainer, daca esti gras si vrei un surplus de proteine fara a pune kg iei un izolat proteic, daca esti in perioada de definire iei un concentrat proteic, daca nu poti avea numarul de mese necesar pe zi bagi un MRP. deci depinde de raportul inaltime-greutate alegerea facuta in urmarirea scopului tau.

| lpavel a răspuns (pentru JohnnyBi):

Banuiesc ca sti din ce e compusa proteina si ce rol are in corpul uman (nu ma refer la praful din cutii ) deci tot ce ai zis aici sunt bune si frumoase DAR sunt minciuni citite de undeva... NU exista proteine pentru grasi sau slabi! big grin

Dar suplimentele proteice nu contin numai proteina. este un complex de proteine-carbo-grasimi in rapoturi diferite. si cum el zice proteina in loc de supliment ca atat il duce capul e problema lui.
luand ca exemplu un gainer. are 15-30% proteina, restul carbo si grasimi, deci este "proteina" care ingrasa pe limbajul cretinilor.
ia un MRP cu 45%-45%-10% raport proteina-carbo-grasimi, deci asta este o "proteina" care nu ingrasa la fel de rau.
ia un concentrat proteic cu peste 95% proteina.

eu la asta ma refeream cand ziceam proteina care ingrasa, etc, etc. nu la functia proteinei in sinea ei in corp, ci prosteala de a nu face diferenta intre proteine si suplimente nutritive pe baza de proteina, fie ele gainere, mrp sau concentrate proteice