| Marcelo112 a întrebat:

Intrebarea mea este simpla dar problematica:am inceput sa fac abdomene, 2 saptamani am facut mai lejer, dupa care 2 saptamani am inceput sa fac tare...se vede diferenta si rezultatul dar in ultima saptamana fac de 3 ori pe zi in jur de 10 minute, dimineata in loc de gimnastica, dupa-amiaza si seara.
Uneori simt ca le fac degeaba, iar in ultimul timp am impresia ca a scazut muschiul(nu mai e asa evident si e mai mic) sau cel putin asa mi se pare...e posibil sa scada chiar daca fac mai multe? Tin sa spun ca nu beau absolut nimic cu acid, mananc in jur de 50-100 g alune/zi pentru proteine suplimentare.
O parere? Multumesc.

5 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Abdomene = cele mai inutile exercitii, bune sa-ti strici coloana

De ce nu faci si tu crunch, aplecari la cabluri, ridicari de picioare din atarnat sau alte exercitii mai bune?

Si sper ca nu lucrezi abdomenul mai des de 2 ori pe saptamana ( ca orice alt muschi ).

| Pool77 a răspuns:

Pana nu-ti alcatuesti, un regim alimentar eficient poti face peste 500 de abdomene pe zi. De ce crezi ca adolescentii de 15-17 ani au patratele? Pentru ca fac foame, toti avem patratele doar ca sunt acoperite de grasime. Pana nu dai jos grasimea, adica sa-ti cobori nivelul de grasime pe corp cel putin la 13-15% nu ti se vor vedea.
Mananca sanatos, exercitii cardio, shakeuri si sport. Bafta in continuare.

| Cosmin4Fit a răspuns:

Alunele alea contin multe grasimi. Bune, ce-i drept, dar multe. Nu mai manca zilnic, mananca doar de 3 ori pe saptamana.

La abdomene conteaza mult grasimea corporala. Iti poti face un test la medic sa afli procentul de grasime din corp. Daca este sub 15-12%, ar trebui sa fii ok, daca e peste, se vor vedea mai greu. Tot ce e sub 10% se vede super.

Cat despre abdomene, nu le mai fa zilnic... alege-ti 2 zile pe saptamana in care faci abdomene, si fa atunci 30 min, nu cate 10 min. Lasa-ti muschiul sa se odihneasca o perioada (2-3) zile, si sa se poata reface si sa creasca. Daca il stresezi zilnic, doar il consumi.

Spor la treaba!

| Marcelo112 explică (pentru Cosmin4Fit):

Ideea nu e de grasime, eu acum pe perioada de iarna il vreau masiv si tare nu neaparat sa se vada...eu in primavara incep sa alerg si o sa alerg peste 5-6 km/zi la viteza destul de mare(desigur cu pauza, intre care si sprinturi)..Acum vreau doar sa il intaresc astfel incat cand o sa slabesc mult atunci sa se vada..Nici acum nu sunt gras, dar pur si simplu simt ca au scazut.

| Cosmin4Fit a răspuns (pentru Marcelo112):

Da, Cosmin86 are dreptate aici, sunt destul de devastatoare majoritatea exercitiilor pentru abs pentru coloana. Depinde ce pozitii folosesti. Cele suspendate in aer sunt foarte bune, dar iti trebuie echipamentul necesar.

Ideea e simpla... Rupi (nu-l rupe pe bune laughing forteaza-l ) muschiul intr-o zi, 2-3 zile il lasi sa se odihneasca. Dar trebuie sa simti ca te doare