Nu, pentru că proba asta, o dau doar o dată pe an, la începutul anului scolar, adică în total de 4 ori pe durata întreagă a liceului.
Și chiar cu mai multe antrenamente, nu pare că se poate schimba ceva. Cel puțin nu foarte mult. Am dat tot ce am putut, tot ce am avut mai bun din mine.
În primul rând am mari dubii legate de acuratețea unei aplicații. În al doilea rând, dacă ții telefonul în mână, stai cu grija lui și asta te va încetini. Mai bine ia un coleg/prieten să te cronometreze.
Apoi, legat de tehnica de alergare: se aleargă pe vârfurile picioarelor, nu pe toată talpa și nicidecum pe călcâie; corpul înclinat spre înainte; la nivelul membrelor superioare se execută o mișcare amplă înainte-înapoi, braț-picior opus, evident; iar la nivelul membrelor inferioare se folosește o tehnică similară cu cea a pasului sărit, se ridică coapsa cât mai mult pentru a face pasul cât mai mare.
Cam atât și cu tehnica. Acum, în esență viteza e determinată genetic. Ea se dezvoltă destul de puțin, așa că dacă tu acum un an ai scos 7.9, e foarte improbabil ca acum să scoți cu 2 secunde mai mult. Deci ori atunci ori acum ai fost cronometrat greșit (mai probabil acum dacă ai folosit o aplicație).
Atunci(anul trecut) n-am cronometrat eu, ci profesorul meu
Pai in primul rand daca nu stiai trebuie sa te incalzesti bine inainte sa alergi, in al doilea rand da, plecatul de pe loc e o problema asa ca trebuie sa faci exercitii specifice pentru sprint, trebuie sa respiri corect, ca sa respiri corect trebuie sa ai si pozitia corpului corecta, pe traseu trebuie sa stii cum sa iti imparti energia ca sa poti sa termini traseul. Sfaturi: mai multe antrenamente de tip cardio deoarece iti inaresc muschii inimii si tu de asta ai nevoie si invata neaparat sa respiri corect caci asta este un factor care te oboseste mai mult decat ai putea crede
Ai niste răspunsuri extraordinare, jur. Unul n-am găsit la care să nu râd
"Mai putoare". Vorbești cu tine? Te vezi superior din cauza vârstei? Care "toți", adică 1% din populația globului sau cum? Ia vezi! Nu mai vorbi tu în numele tuturor.
anonim_4396 întreabă: