| Den1470 a întrebat:

merg la sala de 4 luni si pot sa spun ca se vad rezultate,dar am mancat un pic mai mult si am facut burta,nu mare dar nu vreau sa am, ce sa fac sa scap de ea, sa slabesc nu prea as vrea ca eu oricum sunt tipu mai slab ectomorf sau cum se zice...

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Daca esti ectomorf nu pui burta. pur si simplu NU poti. ectomorful arde grasimile intr-un mod in care nu le poate acumula. in concluzie, tu nu esti ectomorf. esti doar slabanog cu alimentatie proasta. fratele meu este ectomorf si cu 8 mese pe zi, si ma refer la mese ca lumea (200g carne + garnitura + paine x3, micul dejun, 2 gustari, 2 shake gainer) nu a putut in 6 luni sa puna nici 5 kg. si cu toate mesele alea grasimea lui corporala este sub 5%. ala este un ectomorf. tu ai burta = grasime corporala mai mare de 14% = nu esti ecto. in perioada de masa este normal sa pui burta ca bagi carbohidrati multi sa mentii energia arsa de hipertrofia musculara. vrei sa dai burta jos = o dai cu muschi si dupa 4 luni o sa arati ca la inceput. slabit = hipocaloric, masa musculara = hipercaloric. 2 regimuri total diferite = nu le poti avea pe ambele. alege. ori vrei definire cu riscul de a scadea in masa 5-15% depinde de corpul tau, ori mergi pe masa in continuare si dupa 1-2 ani de sala sa o dai in slabire, unde nu se va vedea la fel de rau.

ps. pune alimentatia la punct si antrenamentul si burta va scadea sa iti dea energie muschilor. nu te fortezi cat trebuie. tricoul tau cat de ud este cand termini un antrenament?

| Den1470 explică (pentru JohnnyBi):

Nu spun ca am burta mare man, dar de la buric in jos este un pic mai umflat...la asta ma refeream cum sa scap de umflatura(burta)?

| JohnnyBi a răspuns (pentru Den1470):

Da, mi-am dat seama. raspunsul este acelasi. cardio si alimentatie

2 răspunsuri: