Personal planurile alimentare sunt total o risipa de bani si in general nutritionistii. De ce? Efectul placebo.
Tot ceea ce merita sa faci este sa iti studiezi corpul, sa studiezi despre improanta de a renunta la faina de grau/zahar/grasimi(uleiuri) si thats it.
Uite ca sa ramai la aceeasi greutate trebuie pe zi sa faci miscare regulat si sa consumi pana in 2200 calorii ca barbat.
Daca vrei sa scazi in greutate trebuie sa urmăresti sa mananci undeva pana in 1500 + multe proteine. Daca de ex mananci 2000 de calorii voind sa slăbești dar si faci sport pe langa nu e nicio problema.
Crede-ma nu o sa ai tu timp sa in ziua 1 sa pregătești dimineata felie de piept de curcan cu rosii trase la tigaie fara ulei si a doua zi somon fiert cu orez brun aldente
Nu e ok sa renunte, trebuie un pic din toate depinde de fiecare.
La o masa trebuie sa ai-proteine, carbohidrati, grasimi, legume
Acolo ma refeream la uleiuri rafinate si/sau grăsimi saturate. Nu-i okay sa faci abuz dar in cantitati mici e super okay. Mai ales daca folosesti uleiuri nerafinate sau iti iei aportul zilnic din (migdale seminte etc).
Dar un om precum cosmin86 sigur ca înțelege ce vrea el din cunoștințele lui facute pe teleshoping
Https://www.tpu.ro/......v-in-a-12/
Mda, copil de liceu imi zice el mie "stai tu calm in banca" :)))
Cand o sa ai macar 10 ani de sala, atunci sa-mi vorbesti asa.
Fugi la mami ca se raceste mancarea!
Bună dimineața doamna Anastasia ce comenteaza apoi da ignore probabil o sa vezi răspunsul si asa, abia acum te-ai trezit si tu dupa ce am hotărât deja treburile. Da mai sus in răspunsul meu am zis uleiuri (grasimi) si ma refeream fix la cele saturate, dar dupa am corectat si am spus ca e okay sa nu renunte deloc la grăsimi ci cele provenite natural si fara rafinare din seminte in cantitate normala sunt sănătoase. Acum alte obiecții?
Andrei, acesti oameni te puns a mananci tot felul de prafuri. iar tu nu o sa poti sa mananci prafurile alea toata viata! daca vrei sa ai muschi nu trebuie sa cumperi planuri alimentare, ci doar sa te documentezi pe net! eu am slabit 56 de kg fara ajutor, ci doar cu netul la dispozitie!
si mai e ceva acei oameni preimesc bani pe comenzi, iar la un momendat o sa te puna sa cumperi din ce in ce mai multe alimente d alea shake uri etc ca sa le iasa mai multi bani!
em am incercat sa slabesc cu o firma HERBALIFE, la firma aceea te puneau sa consumi shake uri si multe alte prosti in afara de mancare!
nu recomand sa dai bani!
POTI PUNE MASA MUSCULARA SI ACASA CU AJUTORUL NETULUI!
Faptul că pe tine nu te-a dus capul și ai ajuns sa apelezi la Herbalife e altceva, dar HAI SĂ NU COMPARĂM. Iar ultima ta afirmație, că poți pune masă musculară acasă dovedește clar că te-a ajutat netul atât de tare că tot paralel ești cu domeniul ăsta!
Acum, pentru cel care a pus întrebarea:
Nicolas e... discutabil, nu-l urmăresc, dar din câte am văzut nu zice prostii. Da, dacă ai bani și nu ai altfel acces la oameni care știu cu se "mănâncă" domeniul ăsta, merită din plin să investești într-o colaborare cu unul (pentru că altfel, dacă nu știi să te documentezi ca lumea, riști grav să ajungi ca omul căruia i-am adresat răspunsul ăsta), dar aș alege mai degrabă pe cineva cu studii reale în domeniu (deci nu cursurile alea de câteva luni de tehnician nutriționist/ instructor fitness) și/sau cu destulă experiență (degeaba are teancul de diplome dacă ajunge să abereze ca d-na doctor Bilic). Oricum, nu știu care e faza cu planul alimentar al lui Nicolas că, repet, nu-l urmăresc, dar dacă nu ți-l face personalizat și nu rămâne în legătură cu tine să-ți analizeze progresul și să modifice planul în funcție de evoluție, atunci nu, nu merită planul.
Sunt curioasă dintre cei 2 care ti-au răspuns, care are masă musculară sau măcar vreo 5, sa nu zic 10, ani de experienta în sport. Bag mâna în foc că niciunul... unul e speriat de "prafuri", iar altul îți recomandă ca bărbat să consumi cât consumă o domnișoară care face sport. Deci e clar că niciunul nu face sport și nu are masă musculară, dar e bine că știu amândoi să dea sfaturi.
De unde stii ca nu avem experienta? si de unde stii tu ca nu facem sport si ca nu avem masa musculara?
vezi ti de farfuria ta!
iti dai cam mult cu parerea despre celelalte raspunsuri, decat sa ii raspunzi baiatului!
Fix din răspunsurile voastre știu. Un om care face sport și are experiență TREBUIE să fie informat. Nu există să te uiți la stele și să-ți crească mușchii. Există o alimentație și un antrenament foarte bine puse la punct în spate, iar faptul că tu NU ȘTII chestiile astea arată CLAR că nu ai trecut prin ele.
Un om informat ȘTIE că "prafurile" alea sunt suplimente care nu fac NICIUN rău și care se pot folosi SAU NU în funcție de necesități. Un om informat ȘTIE că masa musculară nu se pune nici pe net, nici de acasă și că OBLIGATORIU îți trebuie antrenament cu greutăți si o alimentație MULT mai bogată, în niciun caz una de slăbire. Un om informat ȘTIE că prostia aia de Herbalife NU are abdolut nicio legătură cu suplimentele promovate de sportivi.
De aia eu ȘTIU CLAR că tu NU ești un om informat în acest domeniu, deci cu atât mai puțin un sportiv.
I-am răspuns și băiatului foarte clar, nu-ți mai face tu griji, iar cea mai importantă parte a răspunsului era cea din care reiese că nu trebuie să se ia după neștiutori ca voi. Mai bine rămâne neinformat decât PROST informat.
Imi dai,, raspuns eronat, la raspunul in care explic ca nu-i bine sa faci abuz de grasimi saturate. Esti foarte inteligenta doamna sau domnule, probabil aveti lipsa de dreptate acasa si o cautati online
Ia si citeste:
https://www.topculturism.ro/grasimile/
Citez: "Uleiurile vegetale constituie o sursa majora de vitamina E si reprezinta un vehicul bun pentru adaosul de alti nutrienti (vitamina D, DHA, iod etc.). Uleiul de masline este o sursa de compusi fenolici care sunt antioxidanti si protejeaza celulele de riscul oxidarii.".
Dar citeste tot articolul, poate mai inveti chestii.
"ma piș pe anii tai de sala si de bombardier" -> taranoi needucat :))
Te referi la răspunsul în care spuneai despre Cosmin86, care, în mod cert, știe mult mai multe decât tine despre nutriție și sport, că își face documentarea din teleshoping? Da, e eronat. Iar restul informației a venit tardiv dacă a fost nevoie să te tragă cineva (pe care mai ai și tupeul să-l iei la mișto) de mânecă să-ți amintești că există și grăsimi sănătoase care nu trebuie evitate și pe care tu, fără nicio jenă, le pusesei la grămadă cu celelalte inițial.
În altă ordine de idei, mulțumesc frumos pentru compliment, dar nu mă consider "foarte inteligentă"...în general. Strict prin comparație cu tine, da, clar sunt genială cel puțin, dar faci parte din categoria oamenilor cu care chiar nu aș vrea să fiu comparată vreodată
P.S. Ție oricum pot să-ți evaluez toate răspunsurile ca fiind eronate numai prin prisma faptului că nu scrii niciunul corect (gramatical). Dar nu, nu sunt așa rea, le evaluez strict pentru informațiile imbecile pe care (încerci să) le scrii.
Cosmin este om inteligent, o vazut un,, i,, in minus si o zis,, asta e momentul meu de triumf,, dar nu e tot! Cosmin gândește daca o expresie este scrisa in ironie acel om ce o spune este de la țară.
Fii precum Cosmin, om inteligent cu carte ce considera grasimile nesaturate periculoase si oamenii de la tara prosti
anonim_4396 întreabă: