Exact. lucreaza umerii, bicepsu si tricepsul si la alea la greu.
De la flotari la paralele o sa faci febra la triceps si umeri ca lumea, de la tractiuni la spate si biceps, de la indreptari la trapez si umeri, etc.
Lucreaza suficient si grupele mici la alea, nu are rost sa pierzi timpul sa le izolezi. Fa doar exercitii de baza ( care lucreaza mai multi muschi o data ).
Uite-le aici cu video la fiecare :
http://antrenorulmeupersonal.ro/articole/exercitii-valoroase/
Nu mai lucra brate deloc, daca vrei sa cresti mai mult in brate tocmai asta e secretul : NU LE LUCRA.
Exercitiile pentru brate sunt exercitii de izolare, care nu sunt prea eficiente pentru crestere.
Fa doar exercitii de baza ( tractiuni - cel putin 2 prize diferite -, flotari la paralele, indreptari, genuflexiuni cu haltera, presa militara, impins cu haltera/gantere pentru piept, mersul fermierului )
Deci sa elimin de tot exercitiile pentru triceps, biceps, umeri si sa le fac doar alea pe care le-ai mentionat mai sus? :O
Mersi fain, am sa incerc sa vad cum merge...
Vezi ca umerii nu se incadreaza la categoria brate. Cosmin are dreptate poti sa elimini exercitiile pentru biceps triceps. Sau sa le limitezi la un singur exercitiu.
In principiu cele mai importante exercitii pentru cresterea in masa musculara sunt: genoflexiunile, indreptarile, tractiunile cu priza larga, impingerile la piept, si impingerile verticale (pentru umeri). Foloseste petntru exercitiile astea greutati mari (max 4-5 repetari) apoi poti continua grupa musculara cu inca 1-2 exercitii secundare la care alegi o greutate ce iti permite sa faci 10-12 repetari si eventual poti finaliza pintrun exercitiu de izolare cu o singura serie cu greutate mica in care faci vreo 30 de repetari.
Exact. lucreaza umerii, bicepsu si tricepsul si la alea la greu.
De la flotari la paralele o sa faci febra la triceps si umeri ca lumea, de la tractiuni la spate si biceps, de la indreptari la trapez si umeri, etc.
Lucreaza suficient si grupele mici la alea, nu are rost sa pierzi timpul sa le izolezi. Fa doar exercitii de baza ( care lucreaza mai multi muschi o data ).
Uite-le aici cu video la fiecare :
http://antrenorulmeupersonal.ro/articole/exercitii-valoroase/
Ca sa faci ajustari si sa adaptezi particularitatilor tale de varsta, posibilitati si asa mai departe http://www.megaproteine.ro/antrenamente-si-nutritie.html si http://www.despreculturism.ro/reguli-de-nutritie/ citeste, trage concluzii si punele-n practica. Doar asa poti progresa.
Pentru inceput este bine..pe langa ce faci la sala fa si acasa cateva exercitii. daca vrei descarcati Insanity Workout...eu am slabit mai mult cu el dar am pus muschi pe mine si se dezvolta foarte bine cu acest programs a ii zic asa. Am 1, 76 si 69 Kg la 17 ani. Nu trebuie neaparat pus accent pe mancare poti manca orice. poti evita mancarurile cu grasimi
Iati gantere si fa acasa cate 25-50-70 cate poti in fiecare zi.eu am facut la fel..acuma depinde si de bunavointa ta si de corpul tau.
Vorbesti aiurea, Insanity este el in sine o nebunie dupa cum ii spune si numele, combinat cu antrenamente la sala este o cale sigura spre supraantrenament cu exceptia cazului in care chiar stii cum sa le combini.
Acum antirasism, 2 luni jumatate este un timp foarte scurt pentru a vedea rezultate. Incearca totusi sa iei ceva mai multe proteine 60g pe zi nu prea sunt suficiente.
Cat despre programul de antrenament, este mult mai important ce exercitii faci si cu ce greutati decat cum combini grupele musculare pe zile. Asta aproape ca nici nu conteaza. Deci ar fi ajutat mai mult sa fi spus exercitiile pe care le faci.
Oricum repet nu cred ca este vreo problema cu programul iar cu alimentatia ceva mai multe proteine nu ar strica, iar 2 luni este un timp foarte scurt, daca dupa 1 an nu vezi rezultate atunci ar fi o problema.
Ai putea tu sa-mi propui un program de exercitii si sa-mi spui cum sa le combini? As fi recunoscator.
Ba am habar, vezi si tu ca am peste 10.000 de raspunsuri, TOATE la nutritie si sport.
Am aproape 5 ani de sala + alte sporturi si am participat si la peste 100 de seminarii de nutritie.
Asa ca inainte sa spui altuia "mai taci", intai nu mai da tu sfaturi tampite.