| hypelyz a întrebat:

nu am posibilitatea sa merg la sala, am 15 ani si am inceput sa fac acasa de cateva luni, gen am un ghiozdan cu multe pietre+carti, fac cam 125 de ridicari cu ea in fiecare seara si mai maresc greutatea cand ma simt mai pregatit, plus 10-15 flotari la final si poate cateva abdomene depinde cum am chef. Oare merita sa continui? Vad ca deja mi-au iesit venele in evidenta putin si in plus la biceps vad putin progres, merita sau nu? Daca da ce exercitii as mai putea face acasa? Rog seriozitate

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

ORICE miscare fizica este de folos organismului, mai ales daca este si cu efort obositor.
Chiar si cosirea manuala, sapatul pamantului sau despicatul lemnelor sunt "exercitii" care pun in miscare intregul corp, mai ales daca se depaseste limita de oboseala primara.

| Doja a răspuns:

Cand vezi vene inseamna ca ai slabit.

125 ridicari e f mult. Inseamna ca ai greutate f mica. Trebuie sa faci serii cu greutate care sa te lase sa faci 5-10 repetitii max.

Poti sa faci tractiuni, flotari cu greutate, genuflexiuni cu greutate, genuflexiuni bulgaresti (pe un singur picior) - bulgarian split squats

Poti sa mai faci variatii de flotari pentru diverse grupe de muschi (mai apropiate pentru triceps, mai departate pentru piept) cu sau fara greutati. Indreptari pentru spate. sunt multe.

Oricum e bine ca faci lucruri. Tine-te de ele. Poti sa mai folosesti bidoane de lapte pe care sa le umpli gradual cu nisip.

| hypelyz explică (pentru Doja):

Fac cam 20/25 pe serie si apoi obosesc si stau vreo 5minute maxim, oricum mersi pentru sfaturi si o sa maresc din greutate happy

| Doja a răspuns (pentru hypelyz):

Cu placere. Cand faci multe repetitii, doar cele aflate la sfarsitul seriei, cele in care muschii simt dificultate au efect. De-aia e mult mai eficient sa faci cu greutati mai mari. Atat ca timp, cat si ca efort. Daca ridici 1kg de 100 de ori nu e garantat ca vei putea ridica 100kg o data.

| Illuminati2016 a răspuns:

Uita-te la calisthenics pe Youtube(exercitii cu greutatea corpului)