Nu, nu poti, dar poti sa faci un clean bulink, atunci iei mai putin strat adipos pentru ca alegi un surplus caloric mai mic.
Si cum ar trebui sa fac? Mai intai bulking apoi cutting? Si daca da, atunci cat timp trebuie sa dureze fiecare dintre acestea?
Daca esti gras incepi mai intai cu cutting, daca nu, treci direct la clean bulking. Perioada de cutting dureaza pana cand ajungi la greutate dorita, iar bulking-ul ar trebui minim 6 luni de zile pentru a face ceva masa musculara, altfel este cam degeaba. De obicei perioada de bulking incepe din toamana si o odata ce se termina iarna (6 luni de zile), primavara slabesti (cutting), iar in vara iti arati musculatura lucrata in cele 6 luni de zile. Cam asa procedeaza majoritatea.
Si in perioada de bulking ce pot face pentru ca abdomenul sa nu mai fie acapara de grasime: ar trebui sa mai scad din calorii sau sa fac si cardio?
Ar trebui sa accepti situatia si ai grija de surplusul caloric sa nu fie exagerat. Cauta pe google termenul de "Clean Bulking" ca sa intelegi mai bine.
Mersi, dar ce inseamna daca am patratele peste grasime, adica mi se vad patratelele, dar cumva peste testul adipos?
Nu stiu ce inseamna asta exact, dar muschii abdominali exista, doar ca sunt sub stratul de grasime, cand va veni din nou momentul sa slabesti (cutting) o sa ii poti vedea mult mai proeminenti, asta dupa ce ai trecut de perioada de bulking, bineinteles, cand formezi masa musculara.
Voiam sa te mai intreb daca stiu cumva de ce mi se "dezumfla" pieptul in zilele de repaus? Adica a trebuit sa le ofer umerilor si tricepsilor odihna correcta asa ca am luat 3-4 zile pauza de la antrenamentul pentru piept (pentru ca implica involuntar si aceste grupe) si mi se vede putin mai mic decât de obicei si as vrea o parere, daca se poate?
Nu-ti stiu programul de antrenament, dar nu-i motiv de ingrijorare cu pieptul dezumflat, nu stiu exact ce faci, dar e normal sa nu fie la fel de pompat dupa ce ai terminat antrenamentul. Majoritatea isi antreneaza fiecare grupa musculara o data pe saptamana.
Mi-am schimbat programul. Am avut full body de 3 ori pe saptamana, apoi dupa 1 luna l-am schimbat cu 2 grupe pe saptamana pentru a testa. Iar acum am descoperit ca ar fi mai bine daca m-as intoarce la full body. Deci, este vreo problema daca am lasat 4 zile de repaus pentru piept in loc de 2 sau 3? (Multumesc pentru raspunsuri)
Depinde cat de repede te refaci dupa antrenament, lasa cel putin 7 zile pauza intre fiecare grupa musculara si ai grija sa nu faci grupe care includ tricepsul si bicepsul in zile consecutive, exemplu: azi faci spate, maine nu faci biceps, asta clar.
Dar 7 zile pauza nu lasa doar cei care iau steroizi? Pentru ca si teza lor proteica durea a mai mult? M-am uitat la câte a video-uri pe YouTube si am inteles ca la cei care nu iau steroizi sinteza proteica dureaza 2 zile, deci nu ar avea rost sa astepti 7 zile. Tu cum faci? Ti se vad rezultate? De cat timp practici fitness-ul?
Fac de cativa ani, antrenez fiecare grupa, exceptand antebratul, o data pe saptamana. La fel am auzit si de persoane, care bagau in ei steroizi, ca faceau fiecare grupa o data la 9 zile pentru ca asa se simteau refacuti 100% si gata de antrenament. Rezultate semnificative se vad dupa un an de zile, nu te astepta la ceva "waaw". Este nevoie de munca, studiu si perseverenta.