| UnOmSimplu2000 a întrebat:

Salut,tpu.Se poate creste masa musculara din calistenics? Nu îmi permit sa merg la sala.Fac de 3 ani calistenics, de la 60 kg am ajuns la 70 kg in masa musculara, dar nu mai pot creste de la 70 de kg. Înălțimea mea este de 1.78 cm.Alimentatia mea zilnică este așa:dimineața 3 oua fierte cu putina pâine
La prânz 200 g de carne de porc cu 200 g de orez
Gustare:niște alune
Cina:200g nefierte de paste cu 200g de piept de pui ori 100g de ton de peste
Iar între mese mai am ca Pre workout fulgi de ovăz, 100 g cu 200ml de lapte,putina ciocolata ca îndulcitor si o banana.Bun, sa zicem ca ar trebui sa schimb alimentatia sa mănânc mai mult, dar eu nu mai pot creste deloc in kg. Când aveam 60kg creșteam foarte repede, iar acum la 70 kg m-am oprit. Dacă a ți citit tot mesajul, care este totusi lung, multumesc celui ce s-a oferit sa își ia din timpul lui sa imi răspundă!

6 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca faci suficient de hotarat, pe perioada lunga, da. Nu poti lucra toti muschii prin calisthenics, dar cel putin ii poti "pompa" si tonifia pe cei principali.
Cred ca pilates poate ajuta la masa musculara, vezi pe Youtube programe de antrenament.
Iar pentru dieta, te poti "sfatui" cu ChatGPT, face analize destul de ok pe tema asta. Ii spui ce ai mancat, cat efort ai facut, iar el iti spune cam ce aport caloric ai, ce alimente ai putea inlocui sau adauga, etc.

| UnOmSimplu2000 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Multumesc de raspuns! Paste fericit!

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Da, dar trebuie să crești intensitatea exercițiilor (poți să cumperi greutăți din Decathlon) și proteinele (include un desert cu iaurt grecesc și mix de nuci zilnic, de exemplu).

| UnOmSimplu2000 explică (pentru supadeceapa):

Salut! Hristos a inviat! Multumesc de raspuns! Am sa încerc sa mai adaug și cateva lactate, poate merge.

| siriusblack98 a răspuns:

Se poate creste in masa musculara si prin calisthenics dar la un anumit punct ai nevoie sa adaugi greutati deoarece cresterea in masa stagneaza daca faci doar aceleasi exercitii cu exact aceeasi greutate. Valabil si in bodybuilding. Pe partea de alimentatie mie unul NU imi place sa recomand pe internet oamenilor alimentul x sau y deoarece nu stiu ce tolerante/intolerante/interdictii/ alergii/probleme de sanatate are persoana respectiva. Tu la ora actuala daca ai ajuns in punctul de stagnare in cresterea masei musculare, sugerez sa iti calculezi proteinele undeva la 3 grame/kg si calorii intre 3000 si 4000 pe zi. De ce asa multe calorii? Deoarece prin calisthenics se ard mai multe calorii decat prin exercitii clasice de bodybuilding si tu e posibil ca la o singura sesiune de antrenament sa arzi lejer peste 1500, LEJER. Daca mai bagi si alergare/un fotbal ceva in ziua respectiva deja ai ars undeva la 2500 de calorii intr-o zi sau poate chiar mai mult in functie de efort. Mai multe calorii nu te pot sfatui sa consumi deoarece poate aparea tentatia ca dupa 4000 de calorii sa bagi junk food si o dam in boli de ficat.

| SkandallKamataru a răspuns:

Salut foarte bine, include si greutati in exercitiile tale pentru ca in momentul de fata te-ai adaptat atat de bine la antrenamente incat corpul nu mai progreseaza ca e deja obisnuit si a devenit usor ceea ce faci, daca adaugi greutati 5-10-20kg o sa fie un nou challenge si o sa incepi sa cresti.

Am vazut ca iti faci ovaz cu lapte, e o idee buna, adauga in el 30-50g de unt de arahide si il bagi la cuptoru cu microunde sa se inmoaie untu cat de cat si mai ai calorii in plus cam 2-300.

Legat de celelalte mese, poti sa mai adaugi inca 1 ou dimineata, sau inca 50-100g de pui/peste, incearca sa mai ai inca o gustare de ex un corn magic de la magazin sau iti faci tu un sandwich.

Mareste asta + greutati, ai sa vezi ca in 2-3 sapt o sa cresti si in greutate usor, usor, dar si in forta.