| PoeTuL05 a întrebat:

Spuneti-mi si mie care sunt cele mei utile flotari pentru piept, cele mai intense si mai bune pentru dezvoltarea pectoralilor.Si as mai vrea niste exercitii de flexibilitate si mobilitate va rog.

P.S.: La flexibilitate si mobilitate vreau raspunsuri de la cei ce practica un sport si sunt in cunostinta de cauza nu doar din auzite.Multumesc anticipat.

10 răspunsuri:
| iefsul a răspuns:

Daca vrei cateva exerciti pentru mobilitate iata cateva(stai culcat facial, bratele lateral, ridici trunchiul in extensie si il menti cam 5-10 sec.si tot asa

| iefsul a răspuns:

Sau podul mai intai de jos, dupa care cu ajutor si cu timpul o sa-l faci si de unul singur din picioare

| iefsul a răspuns:

Poti sa faci flotari si acasa dar ca sa ai o rezistenta mai mare folosete un partener spune-i sa se puna pe spatele tau si faci cu el flotari

| Cosmin86 a răspuns:

Flotari cu greutate. pentru muschi trebuie sa maresti greutatea, nu numarul de repetari

| PoeTuL05 explică (pentru Cosmin86):

Fac flotari in declinat care impun mai multa greutate.fac 10 repetari flotari normale apoi 10 declinat putin apoi 10 declinat mai mult si tot asa pana ajung cat de greu reusesc.Dar nu se simte la piept cum as dori eu.

| Cosmin86 a răspuns (pentru PoeTuL05):

Prin greutate ma refer sa adaugi ceva corpului tau. Faci cu priza larga, nu? Ca daca ai priza ingusta faci mai mult triceps.

Dar cam putin 3 exercitii o serie fiecare, fa si tu 4 serii / exercitiu si pauze de 90-120 de secunde intre serii, asa obtii o pompare maxima.

De cate ori pe saptamna faci? Iar declinat nu impun greutate mai mare, doar lucrezi muschiul din alt unghi. Si nu fa "prea" declinat, maxim 30 de grade, ca altfel lucrezi umeri.

Fac de 2 ori pe saptamana pieptul.
Fac 5 exercitii la el:flotari cu priza larga, flotari cu priza ingusta, flotari diamant, flotari declinat si flotari cu 3 scaune.Fac cam cate 5 serii de obicei(10 8 8 12).

25 de serii e cam mult, Arnold facea 22 de serii si el era profesionist ( bine, facea si cu greutati ).
Scoate flotarile cu priza ingusta, alea sunt pentru triceps, lasa celelate exercitii si fa-le lent, miscare controlata, nu fa rapid.

Apropo, ai si o alimentatie corespunzatoare pentru cresterea masei musculare? Ca e mai importanta decat antrenamentul

Mananc vreo 4-5 mese pe zi, nu am o alimentatie exacta, mananc ce gasesc in frigider de obicei si 3 oua pe zi totdeauna. Odihna stau bine cu cele 8 ore pe zi.
Nu vreau sa ma fac mare mare, doar sa se observe muschii, se observa ceva dar vreau putin mai definiti, si mai umflati.Cu bratele stau bine, si cu spatele si cu picioarele, doar pieptu mai trebuie putin umflat atat.big grin

Sincer, incearca ce ti-am zis si daca tot nu simti cum trebuie du-te 3-4 luni la sala. O sa vezi ca simti pieptul cu totul altfel dupa un antrenament la sala, decat dupa flotari.