| JustAod a întrebat:

Salut TPU, sunt baiat, 15 ani, 178 cm si 80 kg, fac sala de 4 luni, si voiam sa va întreb daca este ok sa mananc 3000-3500 calorii si 150-200g proteine zilnic daca vreau sa pun masa musculara? Multumesc!

13 răspunsuri:
| connectedbylight a răspuns:

Cauta aplicatia eat and track sau my fitness pall si vezi acolo cam cate kcal ar trebui sa consumi in functie de ce goal vrei sa ai, eu personal folosesc eat and track si chiar ma ajuta

| Frank51 a răspuns:

2gr proteina per kg, deci maxim 160gr proteina zilnic. Încearcă să împarți aceste 160gr pe parcursul zilei astfel încât absorbția să fie constantă și eficientă, în 3 4 mese, chiar 5 dacă ai timp.

| Violleta2022 a răspuns:

La 15 ansiori NU este recomandata sala, fiindca inhiba hormonii de crestere si cerde-ma ca nu vrei sa ramai un pitic cu muschi, ca aia oricum nu au nici o importanta decat sa te lauzi la alti baieti cu care esti prieten, dar sa ramai micut de statura, te va afecta toata viata.

| DoarDorr a răspuns:

15 ani si faci sala? Cum? Stiu ca este interzis sub 18 ani. Patronii salii incalca legea.
Daca nu vrei sa devii un monstru deformat asteapta pana la 18 ani.
Apropo, ar trebui sa slabesti 80 de kg la doar 15 ani sunt prea multe. Inima ta nu va face fata.

| JustAod explică (pentru DoarDorr):

Mare parte este masa musculara, putina grasime, si din cate mi-au spus la sala este de la 14+

| JustAod explică (pentru Frank51):

Mulțumesc!

| JustAod explică (pentru Violleta2022):

Fac de 4 aproape 5 luni, si m-am inaltat mai mult de cand am inceput fata de cum o faceam inainte.

| DoarDorr a răspuns (pentru JustAod):

"Din ce ti-au spus". Nu cunosti legile? Esti din ala care pui botul la orice manipulare?
Ei spun orice pentru a-ti lua banii. La un control vor fi inchisi.
Nu conteaza ca e masa musculara sau grasime. Ai mult pentru varsta ta.

| Violleta2022 a răspuns (pentru JustAod):

Este doar o impresie doar, dar vei vedea ca va incetini foarte mult si probabil se va opri peste vreo 2-3cm
De ce-i atat de important pentru tine sa faci muschiuleti, in loc sa te dezvolti uniform, sanatos si armonios facand un sport normal?

| JustAod explică (pentru Violleta2022):

Ce nu este normal despre sala, tot un sport este, si este tot normal

| Violleta2022 a răspuns (pentru JustAod):

Nu-i adevarat!
Lucrul cu greutatile implica un efort sporti pentru muschi, nu pentru tot corpul, de aceea NU este recomandat pana nu ti se opreste cresterea.
Dupa 18-20 de ani, cand cresterea si dezvoltarea oaselor a incetat, poti face sala pana la 90de ani.
De ce atata graba?
De ce sa faci ceva acum, ce iti va bloca cresterea si te va afecta tota viata?

| Frank51 a răspuns (pentru JustAod):

Răspuns pentru veoleta, că mă are la ignore: Veoleto, sala nu inhibă hgh, ci din contră sporește producția de hgh. Ceea ce ști tu acum este de pe vremea când toți oamenii credeau orice spune oricine. Băiatul nu face deadlift, probabil face un push pull legs, deci în niciun caz nu-l va afecta, ci dimpotrivă va stimula creșterea.

| JustAod explică (pentru Frank51):

Da,fac ppl×arnold, joi fac brate si vineri spate piept, dar deadlift nu fac, am facut doar o data