Sport inainte de culcare nu, se secreta adrenalina si papa somn! Am avut aceeasi problema ca si tine, doar 6 ore. puteam sa iau si somnifere si degeaba. Am recurs la ceva nu tocmai ortodox dar a functionat! In fiecare seara cu o ora inainte de somn 100 de tarie. eu prefer whisky.
8 ore ar fi ideal . Incearca sa alergi inainte de culcare (alergi pana cand nu mai poti). Sau bea putin vin rosu inainte de culcare, 100ml. Daca merge asta cu vinul, dupa ce ajungi sa dormi 8 ore pe noapte sa nu mai bei .
Da nu este bine sa bea vin rosu decat cand mananca dimineata :d
Cum dracu sa alerge inainte de culcare? sa bage sprinturi prin bucatarie? Sa aiba activitate in cursul zile si antrenament ca lumea in sala si sa il vezi cam pe la ora 22 cum doarme dus
Frate,daca faci si sala sau ce faci tu acasa care sa iti forteze muschii mai bine ar trebui sa dormi mai mult de 7+ ore.Pentru relaxarea intregului organism si pentru a da o energie pentru ziua urmatoare. Si daca nu poti sa dormi probabil e din cauza cofeinei consumata zilnic daca consumi sau a energizantelor consumate in exces. Deci reduce tot ce contine cofeina.
Pentru o masa musculara buna ar trebui 8 ore si o alimentatie sanatoata bazata pe verdeata si alimente usor de digerat si cel putin 30 minute de sport inainte ce culcare
Serios? masa musculara cu verdeata? cu alimente usor de digerat?
daca nu stii NIMIC, de ce recomanzi?
Alea sunt sfaturi de COPIL FIRAV, nu de om care pune masa musculara.
Evident, cele bogate in PROTEINE in primul rand si CARBOHIDRATI in al doilea rand, chiar si de 5 ori pe zi.
proteine = carne, peste, branza, oua, alte lactate, nuci, migdale
carbohidrati = cartofi, orez, mazare, paine integrala, cereale integrale, paste, etc.
Si evident, 4-5 mese pe zi, proteine si carbohidrati la fiecare masa. Verdeturi poti manca intre mese daca vrei.
Daca nu esti in domeniu mai bine taci
Tocmai ca sunt in domeniu!
masa musculara o pui cu PROTEINE si CARBOHIDRATI, nu verdeturi!
p.s. : cand o sa ai si tu 6 ani de sala + peste 100 de seminarii de nutritie la care ai partiticipat + carti de nutritie citite de mai multe ori, ATUNCI imi spui tu mie ca nu sunt in domeniu.
Copil mic, firav si pampalau, pune el muschi cu verdeturi care au ZERO PROTEINE.
Depinde, daca poti sa dormi numai 6 ore, atunci stai in pat inca vreo 2-3 ore dupa ce te-ai trezit, uita-te la un serial, la un film si relaxeaza-te.
klau95 întreabă: