| AndreySomeone a întrebat:

Va rog putin ajutor. Nu sunt grabit sau ceva de genul dar cam cate saptamani mi-ar lua sa cresc in brate daca fac zilnic 10 serii de cate 10 ridicari fiecare, cu gantere de 5kg?

Răspuns Câştigător
| Iosuat a răspuns:

Vei creste in prima saptamana foarte putin din cauxza greutatii mici, cu care de altfel bratele se vor obisnui dupa prima sapt. In rest conteaza de ceea ce mananci daca cresti sau nu +niste gantere mai mari, si nu este suficicent, uita-te pe YouTube la exercitii pentru triceps(ei sunt cei care dau marimea bratului, 75%).

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Cand ridici bratul, greutatea-l apasa spre coate si umere, deci se scurteaza.
Daca te tragi pe inele, atunci greutatea corpului tau iti va lungi bratele.
(fizica, mecanica clasa 9-a)

| Sn4k3 a răspuns:

Depinde cat vrei sa cresti. Nutritia conteaza cel mai mult, dar in cazul tau si greutatile. Nu poti sa ridici la nesfarsit 5kg pentru ca o sa se obisnuiasca muschii si nu o sa mai depui niciun efort. Trebuie sa cresti greutatile dupa un timp si de asemenea sa faci mai multe exercitii pentru toate grupele de muschi. Fara astea nu o sa ai rezultate.

| siriusblack98 a răspuns:

Daca te antrenezi numai cu 2 gantere de 5kg o sa cresti in brate tot cam atat cat ai creste doar facand flotari.Adica foarte putin.Si nu vorbim aici de saptamani ci de luni de zile.In orice caz dupa o perioada de cel mult 2 luni corpul tau se va obisnui cu acea greutate si progresul o sa fie zero. Sfatul meu este daca nu ai posibilitatea de a merge la o sala de forta sau sa iti cumperi un set de haltere este sa te apuci de calisthenics.Acolo este vorba 90% de exercitii (relativ grele dupa cate o sa vezi) bazandu-se pe propria greutate.Si din ce am observat la toti practicantii s-au dezvoltat foarte frumos atat in masa cat si forta.Iti va da o forma fit.