Poti sa faci linistit atat flotari, tractiuni, abdomene, genuflexiuni, cat si sa lucrezi cu greutati (a, poti de asemenea si sa te masturbezi linistit) ca nu patesti nimic. Cat timp lucrezi cu greutatile potrivite si executi exercitiile corect, efectele nu pot fi decat pozitive. Pana acum nu exista niciun studiu stiintific sau vreo dovada concreta care sa demonstreze ca lucratul cu greutati opreste dezvoltarea (doar cativa oameni care si-au facut "studiile" in domeniu pe TPU si alte forumuri afirma asta cu certitudine). Cat despre ce ai gasit tu legat de efectele masturbarii, iti recomand sa verifici ceva mai multe surse si o sa descoperi singur ca nu e nimic neinregula cu masturbarea. Bafta!
Nu, la 14 ani nu este indicat sa folosesti greutati, ca iti afecteaza dezvoltarea corpului.
Apuca-te de un sport ca sa te ajute sa te inalti si sa ti se dezvolte tot scheletul, ca risti sa ramai un pitic cu muschi, daca te apuci de greutati.
Esti micut pentru a face ceea ce-i necesar unuia de peste 20 de ani.
Manaca sanatos si inscrie-te la un sport adevarat: volei, bachet, handbal, inot, atletism, orice sport este bun pentru tine acum, la varsta cand trebuie sa te dezvolti complet, nu doar muschii de la maini!
Cat priveste masturbarea, mai rarut, ca-i mai sanatos!
Am 1.70
Si daca fac exercitii (ex: floatari, tractiuni, abdomene etc...) afecteaza?
Sunt frectie la picior de lemn, toate flotarile, tractiunile si abdomenele.
Tu ai nevoie de un sport care sa-ti puna la lucru toate grupele musculare, nu doar anumite grupe.
Nu stiu cine va spune sa folositi greutati la varsta adolescentei, ori va place sa-i copiati pe aia mari, dar nu sunt pentru voi!
Poti sa faci linistit atat flotari, tractiuni, abdomene, genuflexiuni, cat si sa lucrezi cu greutati (a, poti de asemenea si sa te masturbezi linistit) ca nu patesti nimic. Cat timp lucrezi cu greutatile potrivite si executi exercitiile corect, efectele nu pot fi decat pozitive. Pana acum nu exista niciun studiu stiintific sau vreo dovada concreta care sa demonstreze ca lucratul cu greutati opreste dezvoltarea (doar cativa oameni care si-au facut "studiile" in domeniu pe TPU si alte forumuri afirma asta cu certitudine). Cat despre ce ai gasit tu legat de efectele masturbarii, iti recomand sa verifici ceva mai multe surse si o sa descoperi singur ca nu e nimic neinregula cu masturbarea. Bafta!
Nu este indicat sa te apuci de "sala" la o varsta așa de frageda, am câțiva prieteni care au făcut prostia asta și acum, chiar daca au ceva masa musculară, au ramas micuți și cu pieptul deformat!
Am doua intrebari: 1. Cum esti asa sigur ca prietenii tai ar fi fost mai inalti daca nu lucrau cu greutati? 2. Ce intelegi prin "piept deformat"?
Plus, pentru viitor, inainte sa mai dai exemple prieteni, despre care se poate nici sa n-ai toate informatiile si nici sa nu fi lucrat corect, iti propun sa verifici cazuri precum Arnold Schwarzenegger (1.88m) ca tot e foarte cunoscut sau Aaron Reed (2m+). Inaltimile ti le-am zis eu, la ce varsta au inceput te las sa descoperi singur
Nu are treaba una cu alta. Trebuie sa nu exagerezi și cu masturbarea. poți sa faci sport. Sa ai spor.