| iDoNotKnowWhoiAm a întrebat:

Salut tuturor. Am 19 ani și de două săptămâni fac sală. Am 1.94 si in jur de 70 de kg. Iau proteine, dar m-am gândit să iau și creatină. Îmi poate spune cineva care se pricepe dacă aș face bine așa? Poate chiar și niște sfaturi. Mersi mult

5 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Ce e asa special ca iei proteine? ORICINE ia proteine, fara proteine mori, se gasesc in aproape orice aliment.

Si mamaie ia proteine ZILNIC, ca doar nu sta NEMANCATA, si nu face sala!

Pasul 1: repeti notiunile de baza, gen proteine si SUPLIMENTE cu proteine de 100 de ori

Pasul 2: dupa ce termini pasul 1 si il reiei de 1000 de ori, sa nu mai pui intrebari de incepator paralel, revii si pui o intrebare corespunzatoare.

p.s.: si creatina iei zilnic + corpul tau produce...din nou, invata sa te exprimi.

| Sn4k3 a răspuns:

E ok sa iei proteine si creatina. Depinde ce vrei sa faci, daca vrei sa mai pus masa, sa te ingrasi, ai nevoie si de carbohidrati, iar daca nu poti sa ii iei din mancare, ti-ai lua mai bine un gainer. Cea mai importanta e nutritia, daca mananci bine, pe langa suplimentele astea, o sa ai rezultate. Cu cat mananci mai bine si te antrenezi corect, cu atat o sa fie mai rapide.

| RobertMoon a răspuns:

Proteinele sunt cel mai useless supliment pe care îl poți lua, mai ales că se iau din mâncare și dai bani aiurea pe ele. Creatina este buna, corpul uman produce și el creatină, dar într-o proporție mult mai mică față de cât ar fi nevoie pentru a accelera creșterea în masă musculară, deci e bine că iei creatină, e un produs recomandat și ieftin.

| aXy99 a răspuns:

Pe mine nu m-a ajutat cu NIMIC creatina. Nu am avut nici efecte adverse, merita sa incerci sa vezi care e treaba. Ia 4-5g pe zi, sari peste faza de incarcare, este degeaba.
PS: Bea multa apa!

| Eduard_Sorin_1990_zpcN a răspuns:

Pai unu la mana pentru voi, ca proteine trebuie sa iei 1, 5 g/kg masa corporala, iar creatina, o va observa cineva cu experienta, ea iti da pana la 15 % forta, dar nu instant. Logic ca e produsa de organism dar PO A TE!, ZIC SI EU, trebuie sa iei PuT! in mai Mult!
Pe net scrie ca o branza de vaca are 50-60 de g proteina cand in realitate are MAX 20 in magazin, ce rahat mananca lumea, si dupa aia zice lumea ca vai e vina lui ca nu creste, si el se straduieste ca un prost, confuz.