| Apocaliptic a întrebat:

Salut tuturor.
Nu inteleg niste "chestii":
Ce faci cu greutatile mari si cu greutatile mici?
Ce se intampla daca fac o gramada de exercitii pentru biceps cu greutati mici sau daca fac mai putine cu greutatile mari?
Cu greutatile mici iti intaresti muschii si cu greutatile mari tii maresti?!
[ma refer la gantere]

Daca stiti, va rog sa nu ezitati intrebarile mele.
Funda!

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Salut
In general cu greutati mici si repetari multe pierzi vremea, nu exista exercitii de "intarit" muschii si exercitii de marit.

Exista exercitii pentru forta, masa musculara si rezistenta.

Si anume :

- o greutate a.i. sa faci maxim 6 repetari -> maximizarea frotei
- o greutate a.i. sa faci maxim 10 repetari -> masa musculara ( si forta implicit )
- mai mult de 15 repetari cu o greutate mica -> rezistenta

Si nu doar la gantere, principiile astea se aplica la orice ( aparate, haltere, etc. ), corpul tau nu stie ca e gantera sau haltera, el reactioneaza la efort.

| Apocaliptic explică (pentru Cosmin86):

La raspunsul tau nu am inteles niste chestii:
1)"In general cu greutati mici si repetari multe pierzi vremea"
Mai demult am luat un ganter de 2 kg(foarte usor deci) si am facut cu el 2500 ca nu mai puteam sa fac mai multe si a doua zi am facut febra musculara(deci s-a lucrat ceva, nu stiu ce, dar s-a lucrat ca doar nu faceam febra aia musculara de la un pui de somn nu?).

2)"- o greutate a.i. sa faci maxim 6 repetari -> maximizarea frotei
- o greutate a.i. sa faci maxim 10 repetari -> masa musculara ( si forta implicit )"

Ce vrea sa insemne a.i.(sa nu razi de mine!)?

| Cosmin86 a răspuns (pentru Apocaliptic):

1) si cu exercitiile pentru rezistenta faci febra musculara, nu doar cu cele pentru masa musculara si forta
2) a.i. = astfel incat.

Pentru masa musculara+forta e simplu, 10 repetari / serie, cand poti mai multe, maresti greutatea.

Uite aici sa intelegi mai bine :
http://www.getfit.ro/......serie.html

| Apocaliptic explică (pentru Cosmin86):

Aha,multumesc.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Apocaliptic):

Cu placere, spor la tras.
Mai poti gasi informatii utile pe culturism.ro, getfit.ro sau orice alt site specializat, despre antrenament, alimentatie si altele.

P.S. : daca faci sala intreaba-l si pe instructorul de acolo orice vrei tu, acest lucru e cuprins in pretul abonamentului ( asta daca nu te-ai dus la cea mai ieftina sala din oras, cu toate ca si aia ar trebui sa aiba cel putin un instructor )

9 răspunsuri:
| DimLight a răspuns:

Cu alea mici te antrenezi pentru anduranta in general, cauta fizionomiile ..depinzand ce fizionomie ai, ectomorf, endomorf, exomorf e de preferat sa folosesti greutati si serii de repetari pe masura ca sa te antrenezi corespunzator

| Ekcstsy a răspuns:

Greutatea mica si repetarea mai multa iti intareste mai bine muschiul decat sa faci 10 repetari cu 20 de kg mai bine faci 50 repetari cu 5 kg happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru Ekcstsy):

Esti complet pe langa

| bogdanqwerty a răspuns:

Cand te duci la sala sa iti muncesti muschii incepi cu greutati mici pentru a-ti obisnuii muschii la efort, pe masura ce muncesti o sa simti senzatia de arsura in muschii adica muncesc muschii. dupa o anumita perioada senzatia dispare si aici intervin greutatile mai mari.ai facut cu 5 treci la 7.5 si asa mai departe.greutatile in general au rolul de a face forta in muschii. daca te astepti dupa 1 an sa arati nu stiu cum nu o sa se intample fara suplimente... mai multe detalii aici http://www.culturism.ro/......atori.html

| FlaviuB a răspuns:

Inafara de rezistenta la efort nu rezolvi nimic facand repetari multe cu greutati mici. Fa serii de cate 10 repetari cu greutati mari (cat poti duce pana la capat). Eu unul nu inteleg chestia cu "intarirea muschiului" pe care o folosesc toti dar fara sa stie cu ce se mananca sportul asta.