Ok, timpul nu conteaza acum, daca esti incepator.
E greu de zis cum sa incepi pentru ca nu stiu cati km poti tu acum sa alergi fara sa obosesti prea tare!
Eu zic sa sa alergi 3 serii a cate 1 km cu pauza de 3 minute intre km, sau 5 minute intre km depinde de inima ta.
Daca nu poti sa alergi un intreg km atunci reduce la 500 m dupa care lunar mai pui cateva sute, pana ajungi la 1 km!
Daca alergi pe strada sau parc si nu stii cati km faci, atunci alearga 3 minute, pauza, 3 min pauza pana faci 12 reprize.
Probabil nu poti sa alergi 12 reprize a cate 3 minute la intensitate mare asa ca poti sa alergi 2 min a 6 reprize!
NU stiu care e nivelul tau de cardio si e f greu sa imi dau cu parerea.
Dar eu zic sa incerci modelul asta gen box cu 3 min 12 serii de alergari, daca nu poti atunci il poti ajusta cum vrei tu iar daca e prea frig afara si nu poti sa alergi mai ales ca acum vine iarna, atunci inlocuieste alergarile cu saritul coardei e practic acelasi lucru
Eu zic sa alergi pana nu mai poti - ai grija cu aerul rece sa nu racesti, nu forta prea tare viteza - iar cand obosesti faci o pauza de 20' acolo unde te-ai oprit si alergi inapoi. In timp o sa rezisti mai mult si o sa alergi mai mult - din nou, dat fiind ca vine vremea rece, nu forta preas mult si ai grija cu transpiratia.
Cipi1212 întreabă: