| caniele1 a întrebat:

Salut. Vreau sa aud parerile voastre legate de push-pull-legs.
Multi opteaza pentru rutina de 6 zile pe saptamana, exemplu: ppl-rest-ppl-repeat, dar eu sunt de parere ca asta e deja prea des, muschii n-ar mai avea timp destul sa se refaca... varianta de 3 zile mi se pare prea putin, pentru ca lucrezi o grupa de muschi doar o data pe saptamana direct, nici macar indirect de 2 ori ca in cazul unei rutine bro-split. Voi ce spuneti?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

PPL o data pe saptamana (adica 3 antrenamente) e perfect. Combinat cu 3 antrenamente de arte martiale (in cazul meu, ca asta practic) e ideal.

Eu spun ca daca alegi exercitii cu adevarat grele, PPL e perfect. Daca alegi exercitii mediocre (gen flexii pentru biceps cu bara Z), atunci normal ca e ineficient.

| caniele1 explică (pentru Cosmin86):

Mersi, ma bazez pe exercitii compuse. La biceps fac tractiuni cu priza ingusta in supinatie, impins orziontal cu bara si inclinat cu gantere pentru piept, ramat si tractiuni cu priza larga pentru spate, etc.

Mersi, ma bazez pe exercitii compuse. La biceps fac tractiuni cu priza ingusta in supinatie, impins orziontal cu bara si inclinat cu gantere pentru piept, ramat si tractiuni cu priza larga pentru spate, etc
Am mai scris o data pentru ca TPU nu arata ca am raspuns la mesaj laughing

| Cosmin86 a răspuns (pentru caniele1):

Da, imi arata ca ai raspuns de 2 ori laughing
Sa bagi si flotari la paralele, mersul fermierului, genuflexiuni cu haltera, fandari cu greutati, presa militara, etc.

Da, le bag deja si pe astea, numai ca e mai greu cu fandarile si cu mersul fermierului din cauza spatiului din sala laughing (e o sala mediocra)

| Cosmin86 a răspuns (pentru caniele1):

Fandarile le poti face pe loc, fara deplasare, daca nu ai spatiu.
Mersul fermierului da, e mai complicat.

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fă Push-Pull-Legs plus 2 zile Upper și Lower astfel că ai 5 zile. Sau daca vrei 4 fă Push Pull Legs și o zi Fullbody

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

"Fă Push-Pull-Legs plus 2 zile Upper și Lower " -> ala nu mai e push-pull-legs, e upper body - lower body, care e un antrenament la fel de eficient. Doar ca are alt nume.