La greutatea ta probabil ca mai mult de 1 colt de pâine și o cutie de pateu nu mănânci. Pune mana si invata sa mănânci, mănâncă tot ce-ti pune mami in farfurie, lasa suplimentele. Suplimentele se iau doar după ce ai alimentația pusa la punct. Am fost ca tine, mai slab (chestia asta e traumatizanta), mănâncă ca daca nu, vei regreta mai tarziu.
Poti cauta suplimente pe megaproteine, dar esti prea tanar pentru asa ceva.
Ai nevoie de putine kcal pentru a lua ingreutate, intre 1600-1800 iti ajung.
De exemplu, eu fac mult efort fizic la munca, am nevoie de aproximativ 3300kcal sa iau in greutate..sunt tot asa ca tine inalt si subtire, ectomorf cum s-ar zice.
Cei de aici nu prea stiu ce vorbesc. Cauta un instructor personal sa te indrume.
La 14 ani aveam "un metru sub clanta" si tu te gandesti la suplimente? ))))))))))
La varsta ta nu este recomandat sa iei suplimente. Daca vrei sa cresti in masa musculara trebuie sa treci de pragul de calorii care te mentine. Exemplu: Daca corpul tau isi mentine greutatea la 2000 de kcal, tu trebuie sa mananci 2200-2400. Poti gasi calculatoare care sa iti calculeze nevoia de kcal dupa preferinta ta pe bodybulding.com
claudinho77 întreabă: