| MarcuPopescu a întrebat:

Salut,vreau sa ma bag la un club de kickbox dar am auzit ca acolo nu prea se face sparring...eu asta vreau nu sa dau in sac sau nu știu ce. Dacă nu se face sparring sa merg?

4 răspunsuri:
| baru a răspuns:

Multi se inscriu, putini sunt chemati! Intrecerea este cu tine insuti...

| darrio2007 a răspuns:

Ce te faci daca te pune la sparring cu unul mai experimentat? La sac înveți loviturile și să te aperi. Te bate ăla măr. Deci vei da și la sac, inevitabil.

| AnastasiaK a răspuns:

Tu nici nu te-ai înscris și te interesează sparringul? Chiar dacă s-ar face sparring zilnic (ceea ce, apropo, la cluburile bune NU se întâmplă), tu tot n-ai avea ce căuta la sparring o perioadă bună de timp.

Ca idee, sparringul se face ca să înveți să aplici în condiții de luptă tehnicile învățate. Dacă nu știi nicio tehnică, nu ai ce să aplici. Doar bombardierii fac sparring mult (și întotdeauna prost). La o grupă normală a unui club de performanță există cam 2 antrenamente pe săptămână în care se face sparring și nici alea nu-s dedicate complet sparringului. Se fac vreo 6-9 reprize (adică 35 de minute dintr-un antrenament de vreo 2h).

| AlexValentinn a răspuns:

Ba da, se face sparring, cine ti-a zis ca nu se face, dar iti trebuie echipamentul potrivit, adica manusi si acele protectii la tibie, dar sparringul nu se face in bune, adica ca si cum v-ati lupta cu toata forta si puterea, se face un pic mai lejer ca sa ai timp sa iti formezi reflexele si sa te aperi!