| costelinho a întrebat:

Salut vreau sa stiu si eu daca se poate ce calitati trebuie sa imi dezvolt in fotbal pentru postul de mijlocas dreapta va rog daca se poate. multumesc

Răspuns Câştigător
| AlleAlexia a răspuns:

Mijlocasul defensiv
este jucatorul, care da cel mai bun randament pe pozitie defensiva intre mijlocasi centrali si linia de aparare. Acest tip de mijlocas trebuie sa fie cat mai complet si sa dispuna de cat mai multa aparare (in functie de liga in care te afli si de atacantii pe care trebuie sa ii deposedeze).
Calitati necesare aparare-viteza,(una fara cealalta, jucatorul va avea un randament scazut la recuperari), constructie-pase-tehnica, (un mijlocas defensiv trebuie sa stie sa lanseze si un contraatac, sau sa trimita cat mai repede si precis, mingea in fata.

Mijlocasul central
este de obicei "creierul" ce creaza faza de atac, iar calitatea de pase si constructie nu trebuie sa lipseasca.Din contra, acestea trebuiesc dezvoltate foarte bine.
Calitati necesare pase-constructie, daca la constructie ne putem lipsi de cateva procente, pasele mijlocasului central trebuiesc duse cat mai sus posibil. Tehnica-viteza-aparare - nu strica niciodata pentru o deposedare sus.

Mijlocas extrema

este mijlocasul care da pasa decisiva, de cele mai multe ori. Acesta se foloseste foarte mult in ligile superioare, pentru a destabiliza aparare adversarilor. Acest tip de mijlocas, trebuie sa aiba din abundenta viteza-tehnica-pase. Daca extrema nu are aceste calitati cat mai ridicate, nu este foarte indicat de al folosi, randamentul sau fiind foarte slab.
Calitati necesare Pase-viteza-tehnica si constructie la un nivel decent pentru rapiditate si inteligenta in executia pasei. Si ca de obicei apararea nu strica niciodata.La acest tip de jucator putem spune ca si atacul ar putea avea o influenta, daca jucatorul este pus sa bata loviturile libere, extremele fiind destul de precise in astfel de faze( daca partile laterale sunt suficient de "dopate")

0 răspunsuri: