E important sa intelegi ca proteinele nu trebuie sa inlocuiasca nici una dintre mesele zilnice.
Tu trebuie sa-ti faci un program in asa fel incat sa ai cel putin 3 mese pe zi care sa includa cat mai multa carne si lactate.pe langa doza de proteine care ti-ai cumparat-o iti vei mai administra o alta doza la fiecare masa ce si-o extrage organismu din mancare ce-o mananci.deci tine cont sa mananci mancare cu proteine multe si sa ai in vizor un program cu ore de somn.recomandabil dupa ce mananci un somn de cel putin 25 de minute.de ce nu mai mult? dupa ~25 de minute intri in somn profund.somnul profund trebuie sa fie noaptea nu in timpul zilei.deci tine cont si de orele de somn.BAFTA!
Creste greutatea si micsoreaza repetarile! de asemenea, mananca bine si mai usor cu tabletele si prafurile! bafta!
EU am 15 ani si fac de 6 luni sala. Am luat cam 10 kg.
Am luat la inceput mega gainer si dupa mass 20.
Mananca mult. 5-6 mese pe zi
Si NU. steroizi nu; s buni
E clar ca undeva gresesti. In primul rand determina ce tip somatic esti: ectomorf, mezomorf, endomorf. Eu cred ca esti mezomorf, insa nu sunt sigur.
Foarte multe detalii sunt pe site-ul acesta : http://www.getfit.ro/
Citeste toate articolele din sectiunea antrenamente, suplimente si alimentatie si esti bun de sala. Eu iti voi da o parte din sfaturi si sunt doar completari.
Gresesti daca te antrenezi mai mult de o ora pe zi (maxim o ora jumate) si daca combini asta cu alte sporturi. E nevoie in alimentatia ta de un raport intre proteine si carbohidrati (cat consumi si cat asimilezi + cat arzi).
Pe kg corp ai nevoie de un gram proteina, in concluzie 55 g proteine. Excesul de proteina se depune sub forma de masa musculara. Suplimentele sunt bune dar daca le iei cum trebuie si in special cand trebuie. Nu poti sa asimilezi mai mult de 40 g proteine intr-un interval de 3-4 ore, parca, in consecinta trebuie sa mananci des si suficient. Aportul de proteine asimilat creste dupa ce tragi de fiare, in consecinta bagi mai multe proteine dupa ce tragi de fiare, dar ai nevoie si de mai multi carbohidrati.
Daca vrei sa cresti in masa ia un weight gainer si niste vitamine (AP sau UMP - pentru forta, asimilatie de proteine si altele)
Lucreaza o grupa maxim doua pe zi, nu combina grupe care nu au legatura intre ele, de ex. umeri si picioare (LOL).
Stiu ca te plictisesc dar e nevoie sa cunosti multe lucruri.
E important sa dormi suficient, sa te ambitionezi la sala, de ex. cu muzica buna (ceva care te stimuleaza).
Nu mai ma lungesc, citeste articolele de pe site si o sa-ti dai drumul;).
Bafta!