| patrolevery1 a întrebat:

Am inceput sa ma duc la sala de curand si vroiam sa-mi cumpar niste creatina monohidrat (deci nu capsule) cum trebuie sa iau? creatina capsule stiam ca iei 3 inainte de antrenament si 2 dupa insa cu monohidrat(am inteles ca se asimileaza mai repede) chiar nu stiu cum sa procedez, sunt la inceput cam slabut deci nu am cine stie ce masa pe mine... dau funda pentru cine ma ajuta! merci =)

Răspuns Câştigător
| cristi1505 a răspuns:

Se ia inainte de antrenament cu 30 minute cate 5g sau poti lua 2.5g dimineata si 2.5g seara.Trebuie sa o amesteci cu o bautura bogata in carbohidrati.Recomand dextroza.Tu poti sa o faci si cu ceva fresh de protocale, lamaie etc. dar e mai sigur cu dextroza.

| patrolevery1 explică (pentru cristi1505):

Merci pentru raspuns, cum adica e mai sigur cu dextroza? eu stiam ca se ia cu apa, momentan n-as vrea sa mai dau bani si pe alte suplimente

| Cosmin86 a răspuns (pentru patrolevery1):

Fara dextroza se absoarbe proest, gen 60-70 % din creatina se iroseste.

dextroza = carbohidrati simpli... o poti inlocui cu un suc de struguri, miere, sau alte surse de carbo simpli

| patrolevery1 explică (pentru Cosmin86):

Deci ar fi in regula daca imi fac o limonada si pun 2 linguri de miere amestec, apoi creatina si iar amestec?

| cristi1505 a răspuns (pentru patrolevery1):

Daca amesteci cu apa nu vei face nimic.Cum a specificat Cosmin "60-70% din creatina se iroseste". Cumpara dextroza daca e, nu e foarte scumpa.Chiar e destul de ieftina sau daca nu....cum ti-am zis mai devreme, cu un fresh de protocale, lamaie etc.

Si dextroza asta, e tot un praf? am vazut ca e 19 lei.n-ar fi chiar scump, la gramaj cum fac la dextroza? banuiesc ca asa pot folosi doar apa nu?

Partea cu mierea e ok, dar... limonada? happy

Nu am incercat niciodata creatina cu limonada

Da, e praf, e din zahar.

zaharul e 50 % dextroza si 50 % fructoza

Totusi as mai avea o curiozitate, de ce creatina monohidrat este mai ieftina decat cea capsule, eu am inteles ca cea monohidrat ar fi mai buna oricum?

Creatina monohidrata = cea mai proasta happy

Cea mai buna este alcalina. Dar eu recomand un mix de 5-6 tipuri diferite de creatina.

Da este tot praf. Poti folosi apa deaorece dextroza contine carbohidrati simpli.

Deci sa inteleg ca cea capsule este mai buna decat monohidrat? si ce anume sa inteleg eu prin "cea mai proasta"?

Si la gramaj? 5 grame de creatina + cate dextroza?

Cam 80g de dextroza+5 g de creatina. Oricum uite-te la modul de administrare.Eu ti-am zis asa, in general cum se administreaza.

16 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Vezi ca daca n-ai alimentatia pusa la punct iei degeaba... sper ca ai macar 4-5 mese pe zi, daca da atunci ia cum ti-a zis cristi

Da evident, adica realizez ca este doar un supliment si nu trebuie sa neglijez mesele, dar m-am gandit ca ma va ajuta creatina sa pun ceva masa pe mine si in acelasi timp sa obtin si performante mai bune lucrand mai eficient (rezistenta, forta si refacere)

Da,te ajuta happy

vezi sa te hidratezi bine ( 3 litri de apa pe zi ) cand iei creatina