Turnee de sah sunt sigur, am participat si eu la mai multe, gasesti pe toate platformele de sah online. Cu bani nu stiu ce sa spun, e destul de complicat pentru ca: se poate trisa usor in primul rand, iar in al doilea rand e posibil sa fie ilegal, intra la categoria "jocuri de noroc" iar aici este alta legislatie.
Ce elo aveai/ai?
Ajunsesem pe la 1530 acum cativa ani dar n-am mai jucat iar acum am luat-o de la inceput. Tu?
La fel ca si in cazul tau, si eu am luat-o de la inceput. Recent am ajuns la cel mai mult la 1700 si ceva, nu mai stiu cat mai exact. Ai observat si tu ca, unele puzzeluri de un anumit ELO sunt cu o rezolvare gresita, adica ca exista o solutie mai buna doar ca A.I.-ul nu vede asta?
1700 e bun. Puzzel-uri nu am facut foarte multe, mai mult jucam cu oameni sau cu calculatorul.
Cum să intre șah la "jocuri de noroc"?
Ai vazut ghilimelele? Orice joc, competitie, tombola care implica banii intra sub incidenta altor legi.
Șahul e considerat sport. Si ca in orice alt sport se pot organiza competitii care implică bani fără să fie considerat joc de noroc. Că tu faci niste confuzii e strict problema ta, cu sau fără ghilimele.
P.S. Tot joc e orice joc sportiv (fotbal, baschet, handbal, polo etc), nici alea nu-s jocuri de noroc.
Da, dar nu poti organiza jocuri cu bani asa cum iti vine tie, trebuie sa respecti niste legi si trebuie sa platesti niste taxe pentru a avea dreptul sa faci asa ceva. Deci, ca sa n-o mai lungim aiurea, cauta niste partide de sah online pe bani si arata-mi si mie cate ai gasit...
Iti multumesc ca m-ai lămurit că pentru a face anumite chestii trebuie să respecti anumite legi...ca pentru orice altceva *facepalm*
Eu nu am comentat ideea de online, ci inepția ta că ar fi șahul încadrat ca joc de noroc. "Ca sa n-o mai lungim", conosc oameni care câștigă bani din șah. Repet, e un sport, e și normal.
Vezi pe frsah.ro ca acolo sunt anuntate toate turneele. Cam toate sunt pe bani.
Încearcă o problemă: Albul la mutare, mat în două mutări
Poziţia e aşa:
Alb: Turn a1, rege c8, pion b6
Negru: Rege a8, nebun b8, pion a7, pion b7
Corect. Am încercat să postez diagrama pe imgbb şi nu a mers, nu-mi dau seama de ce.
Problema mi s-a părut genială, pentru căa fost concepută de un copil de numai zece ani
https://www.chess.com/......two-puzzle
Ai şi tu (sau voi) vreun puzzle interesant? Şi, apropo, ai zis "din doua mutari poate fi doar...". Problemele de şah au soluţie unică; deci, nu cred că mai e nevoie de acel "doar"; cred că putem spune simplu: soluţia este...cutare.
De turnee nu știu. Dar eu joc șah la un nivel de 5-6 din 10, cum facem sa jucăm?
Da-mi mesaj in privat si vedem.
Ce ELO ai?
Rezolv ex. pentru 1400-1500