| LordCristobal a întrebat:

Salutare!
Am o intrebare pentru cei pasionati de sah.
Exista turnee online unde poti castiga si bani?
Mie imi place sa joc sah si chiar as participa la un turneu online.

Răspuns Câştigător
| Dismally a răspuns:

Turnee de sah sunt sigur, am participat si eu la mai multe, gasesti pe toate platformele de sah online. Cu bani nu stiu ce sa spun, e destul de complicat pentru ca: se poate trisa usor in primul rand, iar in al doilea rand e posibil sa fie ilegal, intra la categoria "jocuri de noroc" iar aici este alta legislatie.

| Celcestietot a răspuns (pentru Dismally):

Ce elo aveai/ai? thinking

| Dismally a răspuns (pentru Celcestietot):

Ajunsesem pe la 1530 acum cativa ani dar n-am mai jucat iar acum am luat-o de la inceput. Tu?

| Celcestietot a răspuns (pentru Dismally):

La fel ca si in cazul tau, si eu am luat-o de la inceput. Recent am ajuns la cel mai mult la 1700 si ceva, nu mai stiu cat mai exact. Ai observat si tu ca, unele puzzeluri de un anumit ELO sunt cu o rezolvare gresita, adica ca exista o solutie mai buna doar ca A.I.-ul nu vede asta?

| Dismally a răspuns (pentru Celcestietot):

1700 e bun. Puzzel-uri nu am facut foarte multe, mai mult jucam cu oameni sau cu calculatorul.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Dismally):

Cum să intre șah la "jocuri de noroc"? rolling on the floor

| Dismally a răspuns (pentru AnastasiaK):

Ai vazut ghilimelele? Orice joc, competitie, tombola care implica banii intra sub incidenta altor legi.

Șahul e considerat sport. Si ca in orice alt sport se pot organiza competitii care implică bani fără să fie considerat joc de noroc. Că tu faci niste confuzii e strict problema ta, cu sau fără ghilimele.

P.S. Tot joc e orice joc sportiv (fotbal, baschet, handbal, polo etc), nici alea nu-s jocuri de noroc.

| Dismally a răspuns (pentru AnastasiaK):

Da, dar nu poti organiza jocuri cu bani asa cum iti vine tie, trebuie sa respecti niste legi si trebuie sa platesti niste taxe pentru a avea dreptul sa faci asa ceva. Deci, ca sa n-o mai lungim aiurea, cauta niste partide de sah online pe bani si arata-mi si mie cate ai gasit...

Iti multumesc ca m-ai lămurit că pentru a face anumite chestii trebuie să respecti anumite legi...ca pentru orice altceva *facepalm*

Eu nu am comentat ideea de online, ci inepția ta că ar fi șahul încadrat ca joc de noroc. "Ca sa n-o mai lungim", conosc oameni care câștigă bani din șah. Repet, e un sport, e și normal.

19 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Vezi pe frsah.ro ca acolo sunt anuntate toate turneele. Cam toate sunt pe bani.

| sabin89 a răspuns:

Încearcă o problemă: Albul la mutare, mat în două mutări
Poziţia e aşa:
Alb: Turn a1, rege c8, pion b6
Negru: Rege a8, nebun b8, pion a7, pion b7

| Dismally a răspuns (pentru sabin89):

Din doua mutori poate fi doar: turn A6 iar pe urma in functie de mutarea negrului mat cu pionul ori turnul.

| sabin89 a răspuns (pentru Dismally):

Corect. Am încercat să postez diagrama pe imgbb şi nu a mers, nu-mi dau seama de ce.
Problema mi s-a părut genială, pentru căa fost concepută de un copil de numai zece ani
https://www.chess.com/......two-puzzle
Ai şi tu (sau voi) vreun puzzle interesant? Şi, apropo, ai zis "din doua mutari poate fi doar...". Problemele de şah au soluţie unică; deci, nu cred că mai e nevoie de acel "doar"; cred că putem spune simplu: soluţia este...cutare.

| Dismally a răspuns (pentru sabin89):

Sunt cativa copii geniali acum, mai vazusem si o fetita de 9 ani, foarte buna. Eu nu am, nu prea am facut pana acum.

| Ghengbeng18381 a răspuns:

De turnee nu știu. Dar eu joc șah la un nivel de 5-6 din 10, cum facem sa jucăm?

| LordCristobal explică (pentru Ghengbeng18381):

Da-mi mesaj in privat si vedem.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Ghengbeng18381):

Ce ELO ai?

| Ghengbeng18381 a răspuns (pentru Cosmin86):

Rezolv ex. pentru 1400-1500