| Didu85 a întrebat:

Salutare! As dori sa-mi ajut puțin corpul ca sa ma dezvolt mai mult pe partea de musculatura și m-am gândit sa iau proteine. Ca sa le iau trebuie sa merg la un medic ceva înainte sa ma verifice sau cum se procedează? Pot sa iau orice tip de proteina? Mi-ar afecta viata sexuala aceste proteine (durata actului sexual, dimensiuni ceva)? Va rog fără comentarii răutăcioase. Mulțumesc.

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca esti adolescent ar trebui sa-ti ajuti corpul sa se dezvolte iN TOTALITATE, armonios si sanatos, cu hrana sanatoasa si oragnica (fructe proaspte, legume, salate si carne), nu cu suplimente chimice, care iti pot bloca hormonii de crestere.

Nu are nici o importanta muschiuletii si patratelele cand esti copil, fiindca nu-ti impresioanezi decat colegii de joaca.
In ce priveste afectarea veitiis exuale, orice este posibil, ca-i un produs chimic care poate da efecte negative diferite, la diversi oameni.

Ce-i drept, este arhicunoscut ca pe culturisti ii afecteaza, stiindu-se deja ca organele sexuale se atriofiaza si cu cat le cresc muschii mai mult, le scad organele sexuale si potenta, unii ajungand impotenti din acest motiv si cu un organ cat al unui copilas de 5 ani.
Dar banuiesc ca ai auzit de acest lucru, odata ce intrebi.

| Didu85 explică (pentru Violleta2022):

Pai asta e, ca am auzit de asta întreb. Am 23 de ani, întreb pentru ca pentru mine este ceva nou și nu ma pricep la aceste mici detalii pe care le cunosc ceilalți.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Didu85):

Poti lua proteina organica, cares e asimileaza natural si in totalitate, fara sa iti creeze probleme cu sanatate. CARNEA este proteina organica pe care o poti manca in ce cantitati vrei tu, alaturi de salate de cruditati, legume si vegetale.
Pentru ce ai lua proteina publere care este creata sintetic si care iti afecteaza orgasnimsul cand poti manca proteina sanataosa din carnea animala?
Evident ca musculatura nu creste singura nici daca mananci numai proteina, fiind necesar sportul, efortul fizic care topeste anumiet grasimi si ajuta manumiti muschi sa se dezvolte. ma refer la sport, la exercitiile facute pentru picioare sau trenul superior, care se maresc facand in acelasi timp sport dar si hranindu-te sanatos.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ai aflat de la alții că dacă consumi suplimente alimentare conținând proteine ți se va dezvolta masa musculară. Aceasta este fals.

| Didu85 explică (pentru sadrian46):

De ceva timp merg la sala de antrenament și ma gândeam sa încerc cu proteinele

| BloombergARZ a răspuns (pentru Didu85):

Depinde, ce vârstă ai?

| Sekim a răspuns:

Eu înțeleg că sunteți noi in domeniu dar nu vă dați interesul nici măcar 1%. De ce sa te duci la doctor sa faci consultații daca tu iei proteine din majoritatea alimentelor? Carne, lapte, oua, cereale etc. Răspunsul la întrebarea dacă ți ar afecta viața, nu, toată viața ai consumat și vei consuma proteine, fie supliment fie din alimente. Foarte important, daca iei suplimente ( proteine ) asta NU înseamnă că vei creste in masa musculara neapărat. Corpul nostru are nevoie de 3 lucruri, carbohidrați ( energie ), grăsimi și proteine. Toate astea trebuie luate Intr o oarecare măsură pentru a creste in masa musculara. Eu personal recomand 1.8 sau 2g de proteina per kg, așa este cel mai bine. Daca spre exemplu ai 60 kg, 120 g proteina trebuie sa consumi zilnic. Care e scopul proteinelor? In timpul antrenamentului se rup fibrele musculare, proteinele repara acele fibre, deci, avem nevoie de proteine pentru a repara mușchiul după antrenament și, logic că atunci când se repara, daca ești Intr un surplus caloric controlat, vei pune masa musculara. Proteinele despre care vorbești tu sunt doar suplimente, este exact același tip de proteina provenita din diverse alimente, doar că e praf. De ce se iau proteinele din suplimente? Pentru că e destul de greu sa îți iei necesarul zilnic de proteine din alimentație daca vrei să menții balanta carbohidrați-grasimi-proteina. Nu poți să mănânci spre ex 1 kg de piept de pui pe zi ( 1000 kcal, 200g proteina ) deoarece nu vei putea obține destui carbo și grăsimi din limita de 2000 kcal zilnica ( depinde de vârstă, înălțime, activitate ).

| Andrey550 a răspuns:

Salut! Dupa 3 ani de sala as putea sa ti ofer cateva idei generale pentru a inainta.In primul rand varsta, daca ai macar 17, 18 ani. poti usor sa incepi sa consumi suplimente in cantitati normale, in cantitatea scrisa de producator adica sa nu exagerezi.Prima recomandare ar fi Whey proteina este o proteina pura din zer care reiese din lapte.Gasesti de la diversi producatori aici depinde de buget.Iar pe langa acest Whey, iti recomand Creatina Monohidrata un supliment nelipsit din viata sportivilor.Si in cele din urma alimentatia, daca nu ai o alimentatie buna..degaba le consumi.Asa ca pe primul loc alimentatie bine stabilita pusa la punct iar pe urma suplimentele.Pe langa aceste suplimente iti mai recomand complexe de vitamine cum ar fi Vitamina C, Zinc, Omega3, Magneziu.O zi buna sa ai!

| BloombergARZ a răspuns:

Eu iti spun sincer ca proteinele nu sunt ceva praf magic pe care daca il ei iti cresc mușchii. Si eu fac sala de câțiva ani si desi nu sunt expert am căpătat ceva cunoștințe. Am invatat pe calea cea grea ca poti sa vi de oricâte ori pe saptamana la sala, toată creșterea musculaturii sta in alimentatie. Ca mușchii sa crească trebuie sa le oferi toti macronutrientii necesari regenerării pe un surplus caloric. Proteinele are rost sa le ei doar daca ai deja o alimentație corecta si vrei eventual sa suplimentezi. Nu uita insa ca si carbohidrații sunt la fel daca nu chiar mai importanți decat proteinele. Daca vrei sa te lămuresc mai bine da reply sau da mi un mesaj pe TpU, sunt dornic sa ajut alte persoane intr-un domeniu in care ma pricep.

| sadrian46 a răspuns (pentru BloombergARZ):

Ai citit bine, Didu 85? Toți macronutrienții!