| SorrowSmile a întrebat:


Aveti idee daca exista cluburi ce predau cursuri de manuire a katanei traditionale?
Stiu de kendo insa doresc ceva mai traditional si mai apropiat de samurai.
Daca da, eventual cluburi ce se afla in Bucuresti si nu foarte departe de sectorul 6. Funda big grin
Multumesc anticipat!

3 răspunsuri:
| Okkultist a răspuns:

Nu pot sa te ajut, cunosc asa ceva dar nu in Romania, nici nu am aflat vreo data ca i-ar interesa pe romani asa ceva. Poate vi-se va parea deplasat raspunsul meu, dar o fac pentru un om care banuiesc ca este atasat de lumea calumului si al perseverentei. Va recomand sa va duceti la yoga, gen hatha yoga, inainte. In Italia stiu ca se practica in pararel, asa cum trebuie dat aici nu sunt informat. Va duceti la cateva cursuri, pentru dezvoltarea chakre-lor, si in primul rand trebuie sa dobanditi un mod de relaxare si sa puteti mai intai sa va controlati mintea si sufletul, sa existe o armonie intre cele doua. Fiecare chakra are 3 canale de energie, cel lunar, solar, si central. De exemplu cei care o iau foarte mult pe un stil de lubta fara a se putea controla energetic sfarsesc a fi pe partea solara mai mult din cauza exercitiilor fizice. Recomand putina meditatie, yoga, posturi etc. Eu am practicat artele martiiale, fara yoga nu prea se poate, rare ori am vazut oameni nascuti cu o rabdare adevarata, dar chakrele nu se dinamizeaza singure stand. Avantajele ar fi ca invatati de corpul subtil, ajungeti sa fiti mai intelept, se dezvolta si intuitia (Ajna chakra) si toate aceestea. Sunt sigur ca ati vazut daca ati fost in tari asiatice, luptatori luptandu-se cu ochii inchisi. Este vb de dinamizarea simturiilor subtile. Daca practicati deja yoga, va pot spune doar sa mai cautati. Este bine ca o data ce vreti sa practicati asa ceva sa aveti un oarecare bagaj spiritual launtric. Puteti sa va interesati de surya namaskar si toate aceeste lucruri pentru evoluarea corpului subtil, dupa evoluarea celui fizic sau in pararel. Tiate tehniciile de lupta (fara box si prosti din astea) ma refer la tehnici care solicita frumusetea de a fi in armonie sa zic cu gravitatia, au la baza o latura spirituala.
http://www.youtube.com/watch?v=M2SdvMqlNhk
Mult success! :)

| SorrowSmile explică (pentru Okkultist):

Multumesc pentru sfaturi...m-am gandit si la yoga insa eu sunt foarte pasionat de cultura japoneza si as dori sa practic ceva strict japonez pentru a putea experimenta disciplina lor.Sunt de asemena dornic sa cunosc arta zen budismului, astfel voi incerca intr-un final si yoga. Pace si fericire!

| Okkultist a răspuns (pentru SorrowSmile):

Da, fiecare yoga poate avea un specific, eu m-am axat pe kemetic yoga, antica egipteana. Sigur. Mult success in evoluarea spirituala.