1 cupa este de ajuns, daca iei decat proteina singura nu rezolvi nimic. Trebuie combinata cu un minim de carbohidrati.
Rezultate nu faci doar daca iei o cupa dupa antrenament. Cum stai cu alimentatia?
Corpul nu poate asimila mai mult de 30-35 de grame de proteine o data... daca iei 50 gr, irosesti o parte din ele.
De ce nu o arunci direct in WC a doua cupa? Tot cam aia e.
Cosmin, daca am inteles bine de pe net, dimineata si dupa antrenament este o fereastra anabolica care permite sa asimileze mai multe proteine decat mesele obisnuite.
Mai repede, nu mai multe
Si s-a demonstrat ca "fereastra anabolica" e mai mult un mit... adica oamenii care nu s-au folosit de ea, dar au mancat tot 2 grame / kg-corp zilnic, au crescut la fel.
Dimineata e altceva, esti dupa o perioada lunga de stat nemancat ( 7-8 ore ) si de-aia ii dai ceva cu absorbtie rapida, nu asimileaza "mai multe" proteine atunci.
Ia cum scrie pe cutie 3 luni, apoi alte 3 luni ia dublu si compara rezultatele, asa iti dai seama concret.
Ai dreptate si tu Cosmin, dar daca stam sa ne gandim un pic shake-ul de dupa antrenament, sau cate cupe luam dupa antrenament(in cazul nostru) consta mai mult in programul de alimentatie deoarece eu daca nu am prea multe proteine sau nu am necesaru zilnic de proteine pot lua 2 cupe(50 gr proteine) pentru a imi satisface nevoia de proteine zilnice, dar daca eu am o alimentatie destul de bogata in proteine si imi pot asigura cele 160 de gr de proteine doar din mancare, atunci fara probleme pot lua doar 1 singura cupa (25 gr proteine). Daca am zis ceva gresit, te rog sa ma corectezi.
Da, e corect. Hotarasti cate cupe iei in functie de cate gr de proteine ai in restul zilei din alimentatie.
Pai depinde de cata proteina ai nevoie, daca nu ai "muti muschi" daca iei 0.5g de proteine pe kg (adica daca ai 70 kg e bine sa iei 35-50 g, dar o poti lua si din carne si altele). Daca ai pus ceva masa pe tine si deja incepisa fac un program mai solicitant iei 1g pe kg (ajungi aicea cam dupa 2-4 luni de sala ) dupa ce deja incepit sa faci program gen nu te mai joci iei 1, 5-2g pe kg (dar e normal ca nu vei mai antrena doar o grupa pe zi)