| NYØ2002 a întrebat:

Salutare, eu ma numesc Gabi, am 17 ani, fac 18 ani in 2020, 1, 68m si 66kg(Eu m-am masurat azi la medicul de familie descult si am ramas dezamagit ca stiam ca am peste 1, 70).

Intrebari:

1.O sa ma mai inalt peste 2 ani sa am inaltime 1, 75?

2.Multi va masurati cu ruleta si incaltati sau cu tot cu par?

3.De ce inainte sa vin la sala am 66 kg si cand plec am 67, e din cauza ca beau 2l apa acolo?

4.Am facut un tabel al marimilor la Barbati si la Femei

Barbati

Inaltime foarte mica-1, 50-1, 55

Inaltime mica-1, 55-1, 60

Inaltime medie -1, 65-1, 70

Inalt-1, 75-1, 80

Foarte inalt -1, 85-1, 90

Femei

Inaltime foarte mica-1, 45-1, 50

Inaltime mica-1, 50-1, 55

Inaltime medie-1, 60-1, 65

Inalta-1, 70-1, 75

Foarte inalta-1, 80-1, 85

Voi ce parere averi?

1, 65 la barbati cred ca este inaltime medie pentru ca inaltimea asta trebuie s-o ai ca sa intrii in armata si la femei 1, 60?

5 răspunsuri:
| Sn4k3 a răspuns:

Te poti inalta pana la 21 de ani. Cat ai sa te mai inalti, nimeni nu stie, dar sa ajungi la 1.75 de acum, putin probabil. Ajuta daca duci un stil de viata sanatos (somn destul, dieta sanatoasa, sport). Iar pentru intrebarea legata de sala, logic ca e de la apa.

andreia67
| andreia67 a răspuns:

1. Posibil sa mai cresti dar 1.75 e nerealist. Un 1.70 hai 1.71 e mai realist. Nu e o inaltime rea, se incadreaza in medie care in Romania e aproape 1.75.
2. Cel mai bine te masori cu un aparat specializat care exista in cabinetele medicale, obligatoriu descult. In lipsa merge si la un perete sau toc de usa, trebuie sa stai cu calcaiele lipite intre ele si lipite ambele de perete iar peste cap, presand bine parul, poti pune o placa suficient de rigida si pozitionata perfect orizontal. Acuratetea masurarii nu e foarte mare.
3. Da.

| Overandover a răspuns:

Pana la 21 de ani poti sa cresti in inaltime.Trebuie sa faci exercitii de mobilitate, un sport potrivit(de obicei baschet), poti face exercitii la bara orizontala, poti alerga, trebuie sa ai destule ore de somn si o alimentatie echilibrata. Oricum asta tine mult de genetic dar poti sa faci progrese semnificative.

| NYØ2002 explică (pentru Overandover):

Fac sala

| Overandover a răspuns (pentru NYØ2002):

Sala nu te ajuta, trebuie pe langa ea, si daca ridici deasupra capului sau prea mult poti sa nu te mai inalti.