Depinde de organism.
Cunosc pe cineva care baga si 15 oua pe zi 7 zile pe saptamana timp de 6 ani cat a lucrat la o ferma de gaini.Din punctul de vedere al medicilor trebuia sa fie mort de mult.Doar ca medicii au murit inaintea lui.
Mi-au dat lacrimile de la ras Fund.)))
Nu e bine, iti suprasolicitezi organismul sa sintetizeze in exces nutrimentele din oua si poti avea probleme la ficat.
Treaba e cu galbenusul,care e mai nociv,albusul nu are niciun efect negativ, apoi la orele tarzii iar nu e bine sa consumi oua, dauneaza la ficat, dar depinde si cu ce le asociezi, nu ai sa mananci doar oua.
Serios? Dauneaza la ficat? DE CAND?
Si de cand e galbenusul nociv? E cea mai valoroasa parte din ou.
Alt copil mic care isi da si el cu parerea
Prietene,am citit intr-o carte de culturism, vezi cate oua mananca un culturist pe zi, 2 intregi adica albus+galbenus si 12 albusuri.varul lu maicamea, cand avea 18-20 de ani, manca cate 5 pe zi, aproape zilnic, acum la 45 de ani are ciroză, acum nu zic ca ouale i-a cauzat asta, dar nici sa facem abuz!
S-a demonstrat ca daca sunt oua de tara, nu afecteaza cu nimic.
Si culturistii mananca foarte diferit, unii de altii, Arnold manca mult mai multe si acum la 65 de ani n-are ciroza sau altceva.
Exista si culturisti vegetarieni spre exemplu... sau care nu consuma oua deloc, deci cum spuneam : foarte diferit de la om la om.
Ideea e simpla : sunt oua DE TARA => mananci cate vrei, sunt oua din comert => mai bine le dai de pomana.
Ma. 1 ou = 7 grame amarate de proteine.
Eu nu mananc oua pentru proteine, ci pentru vitamine, minerale, glucozamina si altele.
2 oua = 14 gr de proteina.
le poti lua dintr-un pumn de nuci spre exemplu.
Dintr-o bucata mica de branza, din 2 iaurturi, etc.
proteine nu gasesti doar in carne si oua. poti sa nu mananci DELOC CARNE si DELOC OUA si tot sa ai o gramada de proteine.
proteine mai gasesti in : nuci, migdale, caju, linte, naut, fasole, mazare, quinoa, branza ( si lactate in general )
Hm. Pai si baietii de trag la sala consuma cu cartoanele pentru proteine. Mai astept niste raspunsuri. Multumesc pentru raspunsurile voastre!
Sincer, nu mai stiu de ce, dar nu ai voie sa consumi oua de mai mult de 3 ori pe saptamana.
Daca nu stii de ce atunci taci, decat sa spui tampenii.
Salut! Eu nu cred ca poti pati ceva grav de la asta, dar tot nu e in regula pentru ca organismul are nevoie de mancare diversificata, plus ca risti sa faci o indigestie. Eu iti sugerez sa mananci oua mai rar si sa mananci combinat cu alte alimente. Funda? :*
Pai combinate le mananc si doar 2 maxim 3 pe zi. Cred ca o sa mananc cam odata la 2 zile.