| andreiush25 a întrebat:

Salutare...
La scoala..la ora de sport ..baietii de la mine din clasa se pun sa faca flotari happy.
Maxim 15-20 pot ei sa faca si sunt destul de masivi (ca masa a corpului) :/...eu pot face 30-40.iar ei imi spun ca eu sunt usor si din aceasta cauza pot face mai multe
Intrebarea mea e:
Masa corpului nu e egala cu muschii dezvoltati? Adica daca masa corpului este mare iar muschii sunt nedezvoltati logic ca nu poti sa faci multe flotari :/.
M-am saturat sa bage scuza asta ..ma enerveaza cumplit
Si eu la inceput cand m-am apucat de flotari faceam doar 10..si aveam aceeasi greutate ca acum.

18 răspunsuri:
| Nickname1890 a răspuns:

De aici inteleg ca intrebarea ta este daca masa corpului este egala cu muschii dezvoltati? Corect?

Iar raspunsul este depinde.

Poti sa ai 80kg si 11%grasime ceea ce inseamna ca esti numai fibra sau poti sa ai 80kg si 20% grasime ceea ce inseamna ca esti plinut.

Iti dai seama de aici ca primul va putea face mai multe flotari decat al 2-lea.

Iar da forta trebuie raportata si la greutatea corpului, iar raportat la greutatea corpului tu ai mai multa forta in pectorali si brate decat ei. Daca ai avea aceeasi greutate ca ei, poti sa faci un experiment sa te pui in pozitie de flotare iar cineva sa iti puna o greutate pe spate. Sa vezi cate flotari poti sa faci daca ai avea greutatea lor dar aceeasi forta ca acum.

| andreiush25 explică (pentru Nickname1890):

Da dar ei cand au facut flotari. aveau aceeasi greutate...deci daca munceau atat cat am muncit si eu ..inseamna ca ei aveau mai multa forta ca mine..deoarece muschii au lucrat cu o greutate mai mare

| Nickname1890 a răspuns (pentru andreiush25):

Nu ai de unde sa stii daca au muncit cat ai muncit tu. Dupa cum spuneam, mai conteaza daca sunt masivi cat % e muschi si cat % e grasime. Intr-adevar daca ati fi facut toti aceleasi antrenamente de la inceputul vietii probabil ca si ei ar fi putut sa faca tot 20-30 chiar daca sunt mai grei. Eu am 1.82m si 80kg si pot sa fac fara nicio problema 30 de flotari si chiar mai multe ce-i drept nu am incercat niciodata odihnit sa vad cate flotari pot sa fac intr-o serie.
Deci cel mai probabil tu te-ai antrenat ceva mai mult decat ei.

| Cosmin86 a răspuns:

Daca vrei sa te compari cu ei ca forta, pune ceva greu in spate ca sa ajungi la greutatea lor si fa si tu 15-20

Sau la tractiuni, la fel, leaga greutati de tine ( orice sala are o centura de care poti prinde discuri ) pana ajungi la greutatea lor si APOI fa mai multe tractiuni decat ei.

Asa compari "forta" corect

| viotedy a răspuns:

Spune-le sa devina si ei usori.or fi ei masivi dar n-au muschi ci sunci.

| andreiush25 explică (pentru viotedy):

Da ei cred ca daca fac 3 luni de sala... poti face sute de flotari si abdomene...
Mereu le zic ca masa corpului este direct proportionala cu muschii...doar ca trebuie sa ii dezvolti.:/...iar ei si-o tin pe a lor.
Cocalari

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normal ca daca faci flotari constant iar ei nu fac deloc, poti face mai multe decat ei, e logic

| xBya a răspuns:

Aici pute a mandrie excesiva si sete de lauda de sine. Oare de ce? thinking

| Master1ro a răspuns (pentru xBya):

Iti acord dreptate!

| xDr0gs a răspuns:

Pai daca ei au "muschi" cum zici tu.Ar trebuii sa faca cate faci tu chiar daca sunt mai grei fiindca au muschi.Iar tu nu ailaughing.

| CristianPreda a răspuns:

Sunt exact in situatia ta... Si mie imi spun la fel "Ca tu esti mic si usor, de-aia poti sa faci atatea..." normal ca daca esti ditamai animalu si mai esti si gras pe de-asupra nu poti face flotari pentru ca nu ai muschii destul de dezvoltati.Eu de exemplu pot face multe flotari dar nu pot face decat 4-5 tractiuni si nu inteleg de ce. In fine. Spune-le colegilor tai ca sunt niste orgoliosi si ca nu pot accepta ca altcineva sa fie mai bun decat ei. Fraierii straight face

| andreiush25 explică (pentru CristianPreda):

I feel you bro.
Maimute fara creier care nu au pic de ratiune si logica.

| Cosmin86 a răspuns (pentru CristianPreda):

"nu pot face decat 4-5 tractiuni si nu inteleg de ce", dezvolta-ti mai mult spatele si bicepsii si o sa poti face mai multe. La tractiuni intra in primul rand spatele ( marele dorsal ) si in al doilea rand biceps si putin deltoid posterior. Lucreaza grupele astea si o sa poti mai multe.

| xCrazyWolf a răspuns:

Deci. masivi. muschi sau grasime? Una e sa ai muschi si alta e grasime. Am un prieten, 26 ani, cativa ani de sala, 85kg de muschi. si face 40 sau 50 flotari max (cel putin atat facea acum cateva luni) Eu la 13 ani fac mai multe ca el. Cand deja ai o greutate mai mare este greu, el nu poate face tractiuni intr-o mana, iar deja cand ai atatea kilograme chiar si fie ei de muschi o sa-ti fie destul de greu deoarece e acea greutate foarte mare. Acum ce sa zic despre prietenii tai. Probabil le e ciuda ca ei desi merg la sala fac mai putine flotari ca tine...

| TheFuture a răspuns:

Tati mda depinde oameni care sunt usori ma refer la muschi de pe piept fac mai multe eu fac sala de 3 ani si fac 40-50 flotari si am 80kg big grin la 1.83 deci depinde si de cum ai muschi dezvoltati si unde big grin BV tie daca poti face 40 flotari

| BestDrugs a răspuns:

Masa corporala mai mare=forta mare, deci masa corporala nu ar trebui sa-i impiedice pe ceilalti baieti din clasa ta sa faca multe flotari decat daca in loc de muschi au strat adipos

| anonimulsimplu a răspuns:

Nu conteaza sa fi usor, trebuie sa ai muschi dezvoltati, tot facand flotari te antrenezi si faci muschi.Eu faceam cate 10 flotari pe zi timp de 4 luni si acum fac 50 de flotari pe zi. Antrenamentul te face mai bun in orice domeniu.

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonimulsimplu):

Muschii se dezvolta in zilele de pauza, nu mai fa "pe zi", asta e o prostie.

p.s. : 50 de flotari = REZISTENTA, nu forta.

Forta = O FLOTARE ( una singura ) cu o greutate foarte mare ( gen 4 oameni in spate ).

Pentru forta maresti mereu GREUTATEA FOLOSITA, nu repetarile.