| andreiiiukuuu a întrebat:

Salutare prieteni! Am o mica intrebare.
Am in jur de 1.73 si 77 kg corp atletic.
De 3 luni practic 3 sporturi. Volei/Box/Sala.
Programul meu. : Dimineata ora 8 munca pana la ora 1 zi de zi in afara de sambata/duminica. De la ora 3:30 antrenament volei pana la ora 4:30, pauza pana la 5:30, de la 6 pana la 8 antrenament box, de la 8:30 pana la 10 sala pentru MASA MUSCULARA!
As dori sa intreb pentru cei cu maxime cunostinte in acest domeniu, daca imi afecteaza cu ceva daca practic toate 3 sporturi zi de zi in afara de sambata si duminica! Precizez ca au inceput sa ma doara picioarele de la genunchi in jos! Tibiile, muschii! Am inceput sa fac masaj cu diferite creme si spirt. Frectie pe tibie de sus in jos pentru a elimina acele "bilute(nu stiu exact denumirea lor)". Dupa ce fac aceste masaje durerea dispare pentru un timp! Un antrenor de fitness mi-a spus ca pot sa am aceste "chestii" deoarece sar in sus si seara cand vin la sala greutatea se lasa in picioare si presupune ca ar fi oboseala prea accentuata asupra lor! Rog sa imi da-ti un sfat si o rezolvare sa pot sa imi vad de viata de sportiv! Multumesc si ROG maxima seriozitate!

5 răspunsuri:
| Sonnayasashikushinaide a răspuns:

Poti sa faci cate sporturi vrei, sa te extenuezi la maxim, dar cel mai important e sa oferi corpului timp de recuperare. De exemplu cred ca stie toata lumea de intarirea oaselor, cand supunem oasele socurilor, structurile de calciu se rup si cresc altele peste ele, dar daca nu ii lasi timp sa creasca, atunci iti degenerezi structura calcioasa din ce in ce mai mult, la fel si muschii. Deci, raspunsul pe scurt, fa ce vrei dar trebuie sa iei pauze de recuperare periodice.

| Hades98 a răspuns:

Pf. Prea incurcata ii rutina ta.

Te doare tibia de la volei probabil.

Fa-ti o ordine in antrenament!

Pe langa antrenament, conteaza si alimentatia si odihna!

Intra pe : www.facebook.com/streetworkout.ro si lasa-mi mesaj. Vorbim mai multe pe privat.

| FreundundM a răspuns:

Sportul solicita foarte mult organismul.
Datorita efortului prelungit, picoarele obosesc si nu se mai face o buna circulatie periferica, se pot distruge valvele de pe vene si apar varicele.
Te-as sfatui sa-ti reorganizezi programul 3 sporturi este prea mult pentru o zi, ar fi bine sa le pui alternativ (un sport pe zi).

| andreiiiukuuu explică (pentru FreundundM):

Acum e prea tarziu sa le pun pe rand. Volei fac de 3 ani, sala de 4 luni si deja mi-am intrat in ritm. Dar iubesc sportul si daca ar fi as mai fi in stare sa mai fac unul dar problema este sanatatea.