| PleşaMihai21 a întrebat:

Salutare! Spuneti-mi si mie care este diferenta dintre categoriile A, A1/2, AM. Cei care detineti deja categoria, as vrea sa obtin permisul dar in special pentru motoarele gen chopper, cruiser...adica nu de vitreza. Multumesc

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Vezi ce motor are si pe urma iti dai seama ce categorie ai nevoie.
Probabil au motoar mari si ai nevoie de A

| LuckyDeea a răspuns:

Chopperul e doar tipul de motor, poți găsi chopper pentru fiecare tip de categorie.
Am categoria A1 și cu ea se pot conduce motoare de pana la 125cm3, este ceea ce se poate obține de la 16 ani.
La 18 ani poți aplica pentru A2, motoare de pana la 600cm3.
Iar (de la 22 de ani, doar dacă la 18 ai luat A2) de la 24 de ani poți sa obții categoria A pentru orice tip si capacitate de motor, 1000cm3.
Am condus chopper de 125cm3, desi nu e stilul meu, pot spune ca pentru cineva căruia chiar ii place e super.Te adaptezi cât de cât ușor cu poziția și schimbatul vitezelor intr-o poziție diferita decât cea pe care ai făcut școala.

| suntserios a răspuns (pentru LuckyDeea):

A2 nu are neaparat restrictii de cilindree, te-ai luat si tu dupa ala de mai sus, copy paste
CATEGORIA A2
Motociclete cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0, 2 kW/kg și care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale.

| LuckyDeea a răspuns (pentru suntserios):

Nici nu am văzut celălalt răspuns, pur și simplu știam ca fiecare categorie are restricție, cum are și A1. Daca știam greșit, se mai întâmplă și îmi cer scuze pentru informația greșită.

| Pres a răspuns:

Salut.
CU AM poți conduce motociclete pana in 50cc
Cu A1 Pana in 125cc
Cu A2 pana in 600 sau 650 nu mai stiu exact
Cu A orice motocicleta ( 1000cc)