Sal, poti sa faci sala...eu fac sport de performanta judo si la antrenamente fac haltere si gantere, mii de repetari cu 10 - 20 kg, si am 60 kg .In legatura cu alimentele, EXCLUDE PAINEA SI DULCIURILE neaparat si sa nu bei apa in timpul antrenamentelor. Bafta man
Dece sa exclud painea sant slab nu GRAS
Daca vrei sa te ingrasi pune muschi pe tine, nu slana si grasime...de asta am spus sa nu mananci paine!
Ma, ciudat e ca si eu fac judo de ceva timp tot de performanta. Si nu ai dreptate absolut deloc. Daca faci "mii" de repetari o data cu arderea grasimilor se arde si masa musculara. Si tu faci 20 kg cu bara sau pe o singura mana? Ca tare curios sunt cati ani ai tu de faci cu 20 kg pe un brat si mai faci si mii de repetari.
Esti culmea dai funda lu noobu ala. Cica face mii de repetari
Poi man daca te duci la sala probabil vei ramane mai pitic i-ar pana la 21 de ani ti se opreste cresterea.Dar daca tie iti convine cat ai in inaltime du-te.
Dar parerea mea ca cresterea e pe primul plan si e cel mai important sa fi inalt si musculos arati si mai bine decat pitic si patrat.Du-te la sala de pe la 16-17 ani.
Daca esti slab pai du-te la inot.
Lol acum am vazut ca i-am dat funda stiu ca voi ramane pitiic am 1.60 scuze-ma tu meritai funda
Lol acum am vauzt ca i-am dat funda))))))))) tu meritai funda si mersi de raspuns ma duc pe la 16-17 ani
Mda data viitoare asteapta sa fie mai multe raspunsuri uni nu stiu ce vorbesc.
Sal ...intradevar daca faci geno cu o bara in spate ramai mic dar daca excluzi asta nu ai de ce sa te temi...
Sal, asculta daca mergi la sala RAMAI PITIC numai daca faci genoflexiuni cu o bara grea in spate, dar daca excluzi asta totul o sa fie ok.Eu asa am procedat si mam inaltat.Fac sportul asta de aproximativ 2 ani plus sala si mam inaltat.Incearca si ai savezi ca totul o sa fie bine. Crede-ma ca am facut asa si inca mai fac
Klaw95 si livebobo va multumesc pentru raspunsuri voi face cum ati raspuns voi, voi face baschet si inot(daca se face salile in MIOVENI) voi manca vreo 6 mese pa zi 3 principale si 3 gustari si dupa 15-16 ani ma voi apuca de sala de forta.mersi respect and dignty!
Deocamdata nu poti sa faci sala, asa este ramai mic.
incearca sa faci un sport ( baschet innot...)
si sa mananci bine. dabia dupa 3-4 ani poti sa faci sala
Pai am de cand sa ma apuc de aceste doua sporturi dar cand se face salire de antrenamente in MIOVENI
Nu te supara dar esti cam prost ....eu am 13 ani si fac sport de performanta judo ...am antrenamente zilnice si fac forta multa! plus mii de repetari cu gantere si haltere
Si bine ca faci sport de performanta ca faci mii de repetari cu gantare de 3 kile
Omg cum sa crezi ce o zis IloveJudo (facepalm). Ai 14 ani? Asteapta sa faci 15. Nu este adevarat nu ramai mic, cresterea poate fi "stopata" la sala doar daca faci Geno (genoflexiuni cu bara dupa cap) cu kg tale sau mai mult de atat. Ex: Ai 60 kg, tu faci cu 65 kg geno, atunci coloana ta e pusa sub mare presiune astfel nu mai creste. Apoi din contra la sala poti creste in inaltime foarte mult. Te atarni de bara stai atarnat 1-5 minute / Tractiuni la bara fixa si multe altfele chestii care "te lungesc" aia e abureala cu "faci sala ramai mic". Ramai mic daca esti prost si nu stii ce face fiecare aparat/exercitiu. Parerea mea daca vrei sa cresti du-te la inot pana la 15 ani - 16 ca sa fi sigur iar dupa te poti apuca si de sala. Cum zicea klaw95 barbatii/baietii cresc pana la 21 ani. (ps nu am avut cont pana acum pe site-ul asta dar cand am vazut ce prosti o zis ILoveJudo (kid13 ani nu-s tie cum sa tina lingura in mana) am fost nevoie sa o fac ) Multa bafta Si nu uita orice sport faci e bine facut
Salut, vroiam sa iti spun ca am colegi care fac de la varsta frageda sport si sala si acum sunt inalti si bine facuti, si in sala nu prea vad copii scunzi.Si antrenorul mi-a spus sa evit genoflexiunile cu o bara grea in spate pentru ca imi fotez prea tare coloana si o sa am sanse sa raman scund. Vroiam sa ajung la aceeasi idee ca tine dar numai sa fac mai devreme sala ca nu este nici un pericol, serios vorbind. Numai bine
Din ce oras esti?
Iasi, tu?
Eh din magurele
Calumea
Aaa si inca ceva... Mananca! Mult! Ce inseamna mult? 3-4-5 ori pe zi si regulat. Adica de ex azi mananci la : 7 - 10- 13 - 17 - 20 - 23 (cam asa mananc eu) incearca sa faci tot posibilul sa manaci si in restul zilelor la aceeasi ora asa o sa pui pe tine mancand la aceeasi ora. 2. Bea apa la antrenament pentru ca ai nevoie de hidratare. 3. Zicea ceva de paine Daca nu mananci paine cresti in greutate maine, mananca paine dar daca poti si iti place mananca paine integrala (neagra) aia e foarte buna. Sper ca ti-am fost de ajutor
Salut