| ValyComan a întrebat:

Am nevoie de puțin ajutor. Am 15 ani, 54 kg, 1.65 m și mi-am cumpărat 2 gantere de 10 kg fiecare. Ce exerciții pot face doar cu astea 2 gantere? Și vreau să evit exercițiile care tasează coloana și prin urmare stopează creșterea. Credeți că e bine să mă apuc să lucrez cu ele...și dacă da ce exerciții să fac?

Răspuns Câştigător
| ArghirAlexandru a răspuns:

10kg este totusi mult pentru varsta ta, dar cum a zis si dragos, acele exercitii sunt pune pentru piept si muschii spatelui. Daca vrei pentru biceps si triceps sunt mai multe. Iata: pentru biceps : stai in picioare ti bratele pe langa corp, cu gantera paralela cu corpul, si ridici antebratele alternativ, faci in serii de cate 10, cel putin 3-4 serii. Aceeasi pozitie, dar manerul ganterei sa fie acum perpedincular cu corpul tau, si tot asa ridicari alternative. Tot pentru biceps, stai sezut pe un scaun astfel incat ca unghiul de la genunchi sa fie de 90grade, iti asezi cotul pe interiorul pulpei cu antebratul perpedincular si cu gantera in mana, mana cealalta care nu are nicio gantera o tii pe genunchiul corespondent ei sau la spate si tot asa faci ridicari in serii de cate 10, 3-4 serii minim. Pentru triceps : Te ridici in picioare, la inceput iti recomand sa folosesti doar o gantera pentru ca este un exercitiu care este sprijinit in cot si pot aparea accidentari, sa revenim din pozitia din picioare, ridici bratele sus cu o gantera intr-o mana, sau daca e destul de lunga sa o tii cu ambele maini si usor lasi gantera pe spate, in acest timp bratul sa fie nemiscat, miscarea este din antebrat, este un exercitiu nemaipomenit pentru triceps daca este executat corect.Axeaza-te pe asta. pentru trapez, un exercitiu idel este urmatorul:ambele gantere le tii cu mainilie, bratele intise in jos, si ridici umerii, faci acest exercitiu in serii de cate 10-15 minim 3-4 serii, imagineaza-ti ca tii o roaba in mana de ambele manere, si ridici doar umerii. Sper ca iti va fi de ajutor.

2 răspunsuri:
| Dragos_Cristache_1996 a răspuns:

Salut. Poti incerca sa stai pe o bancuta pe burta si sa ridici greutatile (ca si cand ai da din aripi). Poti face acelasi lucru stand pe spate. Iti garantez ca acest tip de exercitii nu iti va tasa coloana.

| dracu14 a răspuns:

Trebuia sa-ti cumperi gantere profesionale, cu discuri, cu 10 kg nu faci nimic pentru ca trebuie sa pronesti de la o greutate mica si dupa 2 saptamani mai pui 1kg si tot asa