| xFarmer a întrebat:

Am o intrebare care o sa sune putin cam ciudat thinking
Deci eu de Luni, m-am apucat din nou de sala, iar acum ca am terminat liceul am hotarat sa fiu strong laughing
Deci luni aveam 62 kg, iar la ora 11:14 minute am mancat urmatoarele lucruri : Mancare de mazare, 1 rosie, 1 bucata de branza si 2 oua.
A 2-a masa am avut-o la 15:31 : Mancare de mazare, Salata, si 2 banane ca desert.
A 3-a masa si ultima am avut'o la 21:30 de la un fast-food, o mega shaorma happy
Pe la ora 14:27 am ajuns la sala. Am bagat piept cu triceps, desii am avut o pauza destul de lunga am reusit sa bag la piept cu bara 40kg, sincer sa va spun a-2a zi am avut o febra de ziceam ca nu este adevarat.
Au trecut zilele,mesele s'au tot inmultit,iar rezultatele nu au venit.
Eu sincer vad ca tot se pompeaza muschii,si cam raman asa pompati,dar cantaru ma tradeaza,marti am hotarat sa beau si multa apa,am citit ca muschii retin foarte multa apa, ok ce poate fi asa greu, am bagat 4 litrii jumate de apa in ziua aia,iar in dimineata asta zic sa vad si eu ce rezultate am avut in urma antrenamentului si meselor pe parcursul acestei saptamani.
Concluzie : Trag cantarul, ma sui pe el, 10-20-30-40-50-60. La 60 fix in cap se opreste...WTF? CUM? Mancare multa,antrenament hard, arderea grasimilor si ea foarte mare, dar nimic in + straight face Ce este de facut? sad

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Schimba planul alimentar neaparat. Baga 5 mese.

Orientativ :

Dimineata : oua fierte + braza + paine integrala
la pranz : piept de pui cu orez
la ora 16 : fructe
pe la un 18 : vita cu brocoli sau peste cu mamaliga, etc. + salata cu ulei de masline ( ex. rosii cu ceapa )
inainte de culcare : lapte sau branza.

Ai nevoie de ( in ordinea asta ) : proteine ( carne, lapte, branza, oua ), carbohidrati (orez, cartofi, quinoa), ceva fructe si legume ( pentru vitamine + fibre vegetale ).

E bun programul, eu l-as schimba putin, de genul as face triceps in alta zi, ca il ai obosit dupa ce ai lucrat pieptul, dar e ok si asa.
La inceput pui masa ( e si grasime in altea 15 kg ) si apoi pui din ce in ce mai greu, o sa vezi.

Antrenamentul e ok si daca il lasi asa, dar incearca sa mai variezi.

Si dymatize e o firma super ca lumea, eu de la ei folosesc elite whey.

Ca fapt divers, uite programul meu cu care am obtinut cele mai bune rezultate :
luni : piept + abdomen
marti : spate
miercuri : pauza
joi : picioare
vineri : brate + umeri

In zilele de picioare si spate nu mai fac alta grupa, deoarece sunt grupe mari ( gandeste-te ca spatele e cat piept + abdomen ) si am nevoie de vreo 50 de min sa lucrez grupele respective. Vezi sa faci si partea de jos a spatelui ( indreptari cu haltera, etc. ).

Ai destula experienta ca sa poti face un antrenament mai intens, poti baga superserii, serii descrescatoare ( sunt destul de dure, scazi greutatea dupa 8 repetari fara sa opresti seria si abia apoi iei pauza ) si altele.

Uite un articol fain, cu cele mai tari exercitii pentru masa musculara, explicate pe scurt :
http://www.optimumnutrition.ro/events/pr11.php

Sa nu lipseasca niciunul dintre ele.

18 răspunsuri:
| iefsul a răspuns:

Dupa ora 20 nu mai manca shaorma ci o cana cu lapte si paine cu miere
3 mese iti ajung

| Cosmin86 a răspuns (pentru iefsul):

3 mese a cate 4 piepti de pui la o masa poate. nu mai sfatui oameni care vor muschi sa manance cat oamenii normali, asta e o tampenie.

du-te si comenteaza in sectiunea "domnisoare si fitness", poate acolo sunt bune sfaturile tale

| xFarmer explică (pentru Cosmin86):

Salut Cosmin86, vroiam sa iti multumesc ca m-ai ajutat, de cand am urmat "reteta" care mi'ai oferit'o, trebuie sa recunosc ca sunt foarte multumit.
Astazi de dimineata cand m-am trezit, m-am pus pe cantar big grin 62kg tongue cred ca este o performanta ca in 2 zile sa pun 2 kg in +...

| Cosmin86 a răspuns (pentru xFarmer):

Cu placere, dar trebuie sa te cantaresti la 3-4 saptamani, de la o zi la alta nu e reprezentativ ( din alea 2 kg e posibil ca 1 kg si ceva sa fie apa ). O sa observi ca masa se pune destul de greu, la inceput ok si apoi din ce in ce mai greu.

| Cosmin86 a răspuns:

Pai vezi, daca arzi grasimi normal ca scazi in greutate. Si cand pui masa musculara cresti.
Daca arzi 1 kg de grasime si pui 1 kg de masa musculara, normal ca arati mai bine si cantarul arata la fel happy
Oglinda e mult mai importanta decat cantarul.

Si tu vrei rezultate in cateva zile? Cantareste-te azi si apoi peste 3 luni. Cam la 2-3 luni se observa diferente, nu in cateva saptamani.

| onlym3 a răspuns:

Nu mai manca dupa ora 18.30! bea multa apa si fa anumite exercitii in continuare si lasa painea!(scoate din alimentatia ta painea, fie ca e paine neagra sau mai stiu eu de care nu conteaza, fara paine DELOC!)

| Cosmin86 a răspuns (pentru onlym3):

Omul vrea sala, muschi si forta, in cazul asta e indicat sa ai chiar si 2 mese dupa 18:30, tu chiar n-ai nicio treaba cu sala?

Am urmatorul program :
Luni : piept + triceps
Marti : spate + biceps
Miercuri : umeri + trapez
Joi : abdomene *intarire, nu definire* + antebrat
Vineri : pauza
Sambata : picioare
Duminica : pauza...

Tin sa spun ca am lucrat din totdeauna pe acest program, in urma cu 1 an jumate, cand m-am apucat de sala, mi-am cumparat proteine (super mass gainer de la dymatize), cu programul asta intr'o luna jumate nu exagerez sau adaugat 15kg lejer...
dar de atunci nu am mai avut timp sa ajung la sala, iar greutatea mea a ramas la fel 60kg...

| onlym3 a răspuns (pentru Cosmin86):

Esti tu cam aerian, dupa cum a formulat initial nu se intelegea exact ce vroia sa afle si dupa cum se vede a si scris faptul ca nu a formulat cum trebuia asa ca fa pasi si nu iti da aere asa inutil.

| Cosmin86 a răspuns (pentru onlym3):

Nu sunt aerian, dar ma enerveaza dezinformarea, face mai mult rau decat bine.
"iar acum ca am terminat liceul am hotarat sa fiu strong", se intelege destul de clar, nu poti sa fi "strong" daca ai o dieta ca pentru miss Venezuela. Citeste mai atent intrebarea.

Multumesc mult pentru sfaturi, si ajutor.
O sa incerc tot ceea ce mi'ai detaliat.
Mi'ai fost de mare ajutor, tot auzeam in stanga si in dreapta de carbohidranti dar nu stiam din ce produse sa le extrag.
Ms happy Multa bft!

| SpaNu88 a răspuns (pentru xFarmer):

Ce sunt "carbohidraNtii"!?! laughing)))

| Cosmin86 a răspuns (pentru xFarmer):

Schimba planul alimentar neaparat. Baga 5 mese.

Orientativ :

Dimineata : oua fierte + braza + paine integrala
la pranz : piept de pui cu orez
la ora 16 : fructe
pe la un 18 : vita cu brocoli sau peste cu mamaliga, etc. + salata cu ulei de masline ( ex. rosii cu ceapa )
inainte de culcare : lapte sau branza.

Ai nevoie de ( in ordinea asta ) : proteine ( carne, lapte, branza, oua ), carbohidrati (orez, cartofi, quinoa), ceva fructe si legume ( pentru vitamine + fibre vegetale ).

E bun programul, eu l-as schimba putin, de genul as face triceps in alta zi, ca il ai obosit dupa ce ai lucrat pieptul, dar e ok si asa.
La inceput pui masa ( e si grasime in altea 15 kg ) si apoi pui din ce in ce mai greu, o sa vezi.

Antrenamentul e ok si daca il lasi asa, dar incearca sa mai variezi.

Si dymatize e o firma super ca lumea, eu de la ei folosesc elite whey.

Ca fapt divers, uite programul meu cu care am obtinut cele mai bune rezultate :
luni : piept + abdomen
marti : spate
miercuri : pauza
joi : picioare
vineri : brate + umeri

In zilele de picioare si spate nu mai fac alta grupa, deoarece sunt grupe mari ( gandeste-te ca spatele e cat piept + abdomen ) si am nevoie de vreo 50 de min sa lucrez grupele respective. Vezi sa faci si partea de jos a spatelui ( indreptari cu haltera, etc. ).

Ai destula experienta ca sa poti face un antrenament mai intens, poti baga superserii, serii descrescatoare ( sunt destul de dure, scazi greutatea dupa 8 repetari fara sa opresti seria si abia apoi iei pauza ) si altele.

Uite un articol fain, cu cele mai tari exercitii pentru masa musculara, explicate pe scurt :
http://www.optimumnutrition.ro/events/pr11.php

Sa nu lipseasca niciunul dintre ele.

| Kira22 a răspuns:

Sincer, cred ca cantarul e de vina, du-te la un prieten care are cantar si vezi acolo cum e, sau du-te si ia-ti altul, si daca vrei si alte exerctii, poti sa te duci la zumba, acolo se lucreaza foarte bine toti muschii, du-te si alearga in parc dimineata, una e cand alergi la sala pe banda si alta e cand alergi afara in natura, si am vazut odata la teleshop la TV, ca este ca un fel de bicicleta unde iti pui genunchii pe sa(nu e chiar sa de bicicleta, sunt doua gauri unde sa iti pui genunchii, am zis asa numai ca sa intelegi) si mainile ti pe pui de ghidon si trebuie sa de legeni, daca faci 3 minute pe zi, timp de o luna slabesti vreo 15 kg, costa cam vreo 200-300 lei dar eu zic ca merita, n-am incercat, dar cred ca este folositoare, uite un link sper sa te ajute http://www.top-teleshop.ro/produse-tv/eshop/2-1-Slabit-si-Anticelulita la inceput sunt de femei dar la sfarsit sunt de barbati, bafta.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Kira22):

15 kg pe luna e extrem de nesanatos, un slabit sanatos inseamna intre 2-4 kg / luna. Trebuie sa fi putin cretin sa vrei sa slabesti 15 intr-o luna

| Valyxu a răspuns:

Mergi la un mac donalds si iesi de acolo ca un balon

| xFarmer explică:

Imi cer scuze nu am formulat cum trebuia.
Eu incerc sa pun multa masa si dupa vreau sa definesc,desii am un program destul de intensiv, rezultatele nu prea apar.
Nu vreau sa slabesc, ci sa pun greutate multa, sa am ce sa definesc.
Am arderile foarte mari, dar incerc sa le fentez...
Nu imi reuseste nimic...

| Mady2662 a răspuns:

Cumpara-ti alt cantar big grin

| Mady2662 a răspuns:

Singura solutie e sa iti cumperi un cantar nou big grin