Uite antrenament cardio pe care il urmez eu, 10 minute inclazire puls 130, 20 de minute puls 150, 20 de minute de hit, 40/20 20 secunde puls 170, apoi pauza 40 secunda, in pauza puls 150, avem cu toti 150 de grame de benzina turbo = 600 de calori, trebuie sa o arzi, dupa ce ai terminat hit, 10 minute de relaxare, ar trebui sa arzi cam 350 de calori, eu vb de bicicleta stationara, prin alergare faci 500 de calori, dar nu uita de alimentatie, lapte cu ovaz, un snitel., dupa masa lapte cu ovaz si 7n snitel, seara un avocado, multe legume, fructe 3, 4 pe zi, doua mese la ora 08.si la 16.
Jasmina ce importanta are ce fac eu persomal, eu nu vb din propie experiența si din studii stiintifice, hit arde grasimi cu 50% mai mult decat cardio, cu cat un exercițiu este mai intens cu atat arderea grasimilor este mai mare + rata metabolica mare dupa antrenament, si eu recomand high protein macar 30%, carbo 50%, 20% grasimi, nu vb de mine vb de stiinta
O shaorma mare cu detoate sefule la pachet, mmmm ce poftă m iai facut
Sa alergi cate 2 km (fara oprire).nu pe banda, in realitate. la inceput poti sa alergi doar 800 de metri sau cat poti.
2 km nu este o distanta asa de mare pe cat pare
2 km e nimic, intr o sesiune de alergare faci intre 10_15 km
2 km da sa i alergi, nu jogging, si fara oprire. ultimi 50-70 de metri din aia 2 km sa dai sprint cat de tare poti. pe mine ma omoara daca fac asa.
Pe banda sau in relaitate?
Am scris, pe bicicleta eliptica, pe banda prind 10 km, dar nu e sanatos daca esti grasut.
Eu ziceam de alergat afara.
pe banda este mult mai usor.
Multe nu sunt calibrate cum trebuie si s-ar putea sa ti arate gresit pasul cu care mergi sau cat ai alergat de fapt
Oricum RAY încearcă să facă pe cunoscătorul când vine vorba de sport și totuși de 4 ani de când sunt pe site ul ăsta el tot se chinuie ba să slăbească, ba să pună masă musculară. Cred că rezultatele lui vorbesc mai mult decât cunoștințele pe care vrea să pară că le are. Alții în 4 ani ajung în formă de scenă.
În fine, asta a fost un pic off topic. On topic: 2km chiar nu înseamnă mult. Sigur că dacă nu faci sport des până și 500m ți se pot părea dificili, dar ca să-ți faci o idee, eu am 3km de alergare la antrenamentul nr.1, apoi mai vine alt antrenament în aceeași zi. Practic, cei 3km sunt doar o încălzire.
Totuși, deși nu e mult, sfatul în esență poate fi bun, adică să adauge o formă de cardio la programul lui, astfel creând un deficit caloric. Poate să umble și la alimentație, mai scade din carbohidrați, proteinele 2g pe kg corp, antrenamentul cu greutăți menținut la același nivel. Altfel spus: trebuie să facă definire.
Nu o baga in seama ca numa tampeni scrie, experienta personala nu reprezinta nimic, in schimb studiile conteaza.
2 km ca 2 km, dar atat timp cat ii alergi cat de tare poti sa scoti cel mai rapid timp nu este usor. Eu asa ii alerg + ultimi 50 70 de metri dau si sprint cat de tare pot. Afara in realitate.
Nu este genul de lucru care il poti face numai o data pe zi pentru ca asa de solicitant este pentru corp, nu. poti sa repeti de 3 4 ori in ziua aia ce am zis eu. Dar chestia e ca atunci cand il faci iti provoaca mult discomfort, e mult mai greu mental decat fizic. De scurta durata si intensitate mare.
Ok, noi alergam 3km în 12min si tot încălzire rămâne. Ți-am mai zis: ce e solicitant pentru tine, nu e solicitant pentru oricine. Asta în primul rând. În al doilea rând, soluția pentru a fi definit, ceea ce înțeleg că vrea autorul întrebării, nu e să faci tone de cardio. Alergarea asta e: cardio. Ba dimpotrivă, să se epuizeze făcând zilnic mai multe alergări pe zi e o idee proastă. Prioritar ar trebui să rămână antrenamentul cu greutăți.
++ o alergare de 2km nu se încadrează la "scurtă durată și intensitate mare". Dacă vrei scurtă durată și intensitate mare, fă intervale. Să vezi acolo cum vomiți după. Aia e intensitate. Nu 2km.
Am zis ca poti sa repeti de 3 4+ ori pe zi in sensul ca e fizic posibil, nu ca recomandare.
indiferent de cat de apt este unul fata de altul si cat de bun, rezisten ar fi 2 km daca ii alergi cat de tare poti de parca ar depinde viata ta de asta este dificil. Ma refer sa dai tot ce poti.
Eu personal asa ii alerg.
PINKPERX2 întreabă: