| andreiush25 a întrebat:

..

Pentru bicepsi...sunt incepator..cam cate kilograme ar trebui sa ridic intr-o mana? si trebuie sa maresc cantitatea de kilograme treptat sau ridic aceeasi greutate?big grin.

13 răspunsuri:
| Λndrei a răspuns:

Fa prima data cu 5 kg, vezi daca poti sa faci cam 5 serii de 15 repetari cu pauza de 30 secunde. Daca asta ti se pare lejer mai adauga 2 kg.

| lSummerl a răspuns:

Incepe cu 1kg-2kg-3kg-5kg etc.

Răspuns utilizator avertizat
| deathy a răspuns:

Bicepsul va creste bine la inceput, dar dupa un timp, cand va deveni obisnuit cu antrenamentele va creste mult mai greu...la un culturist intermediar 1 centimetru pe an inseamna foarte mult. Oricum, foloseste greutati mici, incat sa faci 6-10 repetari.Alege greutatile incat sa poti face minim 6 repetari si maxim 10(la a 10a muschiul sa fie obosit)

| wallent1n a răspuns:

Depinde ce vrei? vrei masa, faci cu o greutate mai mare si mai putine repetari, vrei fibra, faci cu o greutate mai mica, dar bagi multe repetari. Si greutatile o sa le maresti treptat, asta depinde de intensitatea antrenamentului si de cat de des il faci.

| Cosmin86 a răspuns (pentru wallent1n):

Diferenta intre "masa" si "fibra" ( definire ) NU este data de antrenament, ci de alimentatie.

Antrenamentul e acelasi, chestia cu greutati mici si multe repetari e un mit vechi

| wallent1n a răspuns (pentru Cosmin86):

Daca tu crezi ca este data de alimentatie...continua sa crezi incontinuare.

Eu nu "cred", eu fac asta. Mai documenteaza-te

Poti incepe aici sau pe orice site de culturism si fitness :
http://www.cristianmargarit.ro/2011/02/antrenament/masa-vs-definire

Chiar scrie : "Exercitiile ar trebui sa fie aceleasi". De ce? Pentru ca daca in perioada de definire faci multe repetari cu greutate mica dai jos si din masa musculara, ai nevoie TOT de exercitii pentru masa musculara.

P.S. : greutate mica si multe repetari = REZISTENTA, in niciun caz definire.

Tu de unde naiba ai informatiile pe care le ai? Practici sportul asta?

Nu trebuie sa ma documentez, caci eu merg la sala de la 12 ani si persoanele de acolo ma documenteaza in privinta de cea ce fac, asa ca si eu fac ce imi spun ei si chiar functioneaza...deci nu stiu cine are acum dreptate : Practica sau Teoria; tu alegi?

Si eu am aplicat in practica "teoria" asta si a functionat, daca mergi la sala de la 12 ani trebuia sa stii mai multe, in sala sunt multi "guru" care dau sfaturi proaste.

Faci definire si cu repetari multe, doar ca dai jos si o parte din masa musculara, dar cum nu participi la concursuri probabil nu te intereseaza aspectul asta.

Scuze ca nu am participat la olimpiada...romania nu o avut destule fonduri si pentru mine sad Nu se mai sponsorizeaza in Romania asta nimica altceva decat fotbalu p**i angry

Din pacate asa e, sau daca stii sa te bagi in seama aiurea, ca Uceanu

| FlorinIFBBPRO a răspuns:

Salut, pe tine nu trebuie sa te intereseze in mod deosebit greutatile folosite in sala de forta ci, cel si cel mai mult felul in care arati, pentru ca, culturismul inca de pe vremea greciei antice a fost facut cu un scop, construirea unui corp armonios. Acuma sa revenim la intrebarea ta:incepe cu o greutate optima in care poti executa corec 12 repetari dar a 12 sa nu fie chiar chinuita sa mai lasi loc de una, asta pana te obisnuiesti si inveti corect miscare, saptamana viitoare cresti greutate si tot asa. Acuma eu nu te cunosc nu stiu ce forta dobandesti dar cele 12 repetari fale cu gantere de 7 kg iar saptamana viiroare de 9kg si tot asa cresti. Succes!