Pui ora 6 sase in mijloc si alergi in jurul ei? Era doar o gluma.Mananci dupa.
Inainte, daca mananci dupa muschii se consuma singuri nu au proteine de unde sa isi ia energia asa ca o sa muncesti in zadar, eu asa am citit intr-o carte.
P.S: Si cand te referi la mancare sper ca zici ceva usor nu gras, preferabil o salata de rosi cu putin ulei, (lasi rosiile sa isi lase zeama eventual este gustoasa cu paine). Acum fiecare cu parerea lui. Nu imi sariti in cap!
Esti atat de pe langa incat poti orbita pe subiectul asta.
mananci inainte ti se face rau de la efort. proteinele nu dau energie, ala este rolul glucidelor. proteina doar regenereaza fibra musculara DUPA efort. ai citit tu intr-o carte ce? muschii se consuma singuri, mai simplu zis catabolism. pentru a preveni situatia asta trebuie consumata proteina din 3 in 3 ore si cel mai important DUPA un antrenament (fie el cardio, fitness, etc). arunca acea carte, nu e buna.
Vai de capul meu ce aberezi... sa mananci tu rosii cu ulei cand faci sala, daca atat te duce capul
De ce sa nu dea proteina energie? 1g de proteina da prin ardere 4. 1kcal, si grasimile dau prin ardere 1g = 9kcal care tot o forma de energie este.
Ma rog, acum nu cred ca vrea cineva sa folosesca proteina pe post de energie. Dar la nevoie poate constituii o sursa de energie. Nu sunt folosite doar pentru refacere musculara ci si pentru formarea hormonilor, celulelor...
Pentru ca este ordinea folosirii de corp a energiei. mai intai glucide si lipide...deci pana ajungi la proteina este nasol. ca daca mananca din energia proteinelor corpul tau e in catabolism si pierzi muschi.
eu nu ma refeream daca poate sau nu ci doar cat de util este. eu personal prefer sa iau energia din glucide decat sa risc sa ma apropii de catabolism atat de mult. corpul nu poate stoca proteina, ce e necesara o foloseste, ce nu o depune ca grasime sau o elimina, in schimb glucidele sunt altfel.
si la formarea celulelor, hormonilor pentru ce ii foloseste? pentru ce formeaza celulele alea? deci un scop ar fi refacerea musculara. deh, impropriu spus
Daca folosesti proteina pentru energie O IROSESTI, punct.
Nu am zis ca eu folosesc proteina pe post de energie, dar din ce a scris Johnny mai sus reiese ca ea este folosita excusiv pentru refacere musculara si nu contitue o sursa de energie alternativa. Probabil ca s-a exprimat gresit.
Cat despre comentariu tau sunt perfect de acord.
Mi-ai raspuns mai demult la un comentaru cum ca proteina nu se poate transforma in grasime. Mai nou, cum spunea si Johnny se poate. Ce parere ai?
Vezi dieta dukan ( sau dunkan cum naiba se scrie prostia aia ), acolo recomanda sa mananci ORICATA proteina vrei, cu conditia sa ai carbo si grasimi la zero. Si slabesti
Deci, prin urmare nu prea poate ( dar vorbim de proteina pura, in zile in care ai carbo pe zero absolut, nici macar fructe sau legume, gen mananci un piept de pui cu alt piept de pui ca garnitura )
anonim_4396 întreabă: