Trebuie sa stii ca e o diferenta imensa intre a juca la o echipa si a juca fotbal cu prietenii, indiferent cat de priceputi/nepriceputi ar fi acestia. Un sport necesita dedicare si ai nevoie sa investesti mult timp cand te apuci cu seriozitate de unul. Daca ai cea mai mica dorinta sa te duci in directia asta pe viitor, nu te incurajez sa o faci. Daca te apucai mai devreme ar fi fost altceva. Oricum cand vine vorba de sport de performanta e dificil sa ajungi departe si cand incepi de mic si ai toata sustinerea, in cazul tau ar fi aproape imposibil...
In fine, daca lasam la o parte ideea unei cariere in fotbal, idee de care probabil se teme mama ta, vorbim de o simpla activitate sportiva. Poti sa prezinti lucrurile in felul asta, sa spui ca vrei sa practici un sport, sportul in general este benefic din toate punctele de vedere, ii prezinti avantajele practicarii unui sport, care sunt multe si faci in asa fel incat antrenamentele sa nu fie o activitate in plus in programul tau, ci sa inlocuiasca alta activitate (oricare, dar nu invatatul ca asa sigur nu te lasa)... Daca o iei asa, nu ar avea vreun motiv sa nu te lase. Insa nu inteleg de ce nu astepti sa termini cu examenul, 6 luni in plus sau in minus nu fac diferenta.
Da, in general de mic trebuie sa incepi cu antrenamentele etc. Mama pur și simplu nu vrea să mă duc la fotbal. Ma lasă la volei, la baschet, la înot, la handbal, dar nu la fotbal, mi se pare chiar ciudat, ție nu? Cat despre examen. La matematică eu chiar nu îl astept. Nu o pot convinge pe mama sa mă lase la antrenamente la fotbal. Îmi cumpără ghete de fotbal, echipamente de fotbal, dar nu mă lasa la antrenamente. Și părinții prietenilor mei m-au văzut jucând și și-au întrebat copiii de ce nu vin la echipa lor. Tata mă lasă, chiar mă lauda, dar mama...ți-am spus, gândește destul de ciudat.