Saritul corzii te duce cu gandul la copilarie si la jocurile de atunci? Chiar daca au trecut ceva ani, saritul corzii poate avea la orice varsta beneficile lui.
Acest tip de exercitiu iti intareste inima, tonifica musculatura si te ajuta sa arzi caloriile din corpul tau.
Daca vrei sa-ti mentii silueta 30 de minute zilnice de sarit cu coarda pot face minuni.
Daca vrei sa faci o incalzire eficienta inaintea orelor de fitness atunci echipeaza-te si ia-ti o coarda.
O jumatate de ora de sarituri, iti va lua aproximativ 500 de calorii, iar daca faci acest exercitiu astfel incat sa timpul sa insumeze o ora, vei scapa cu usurinta de 1000 de calorii.
ă sport zilnic dar nu exclusiv sărituri. îţi distrugi genunchii mai ales dacă nu ai antrenament.
începe cu exerciţii uşoare, mers pe jos rapid, bicicletă.
http://www.eva.ro/......28645.html
Exercitiile la coarda intaresc rezistenta cardiovasculara si ne mentin oasele tinere. Principala problema cu care ne confruntam atunci cand incepem un program constant de exercitii este gasirea unei activitati fizice care sa ni se potriveasca, sa fie placuta si sa se integreze in rutina noastra zilnica.
Instructorii de aerobic ne sfatuiesc sa alegem gimnastica in functie de limitele fizice pe care corpul ni le impune, tinand insa cont si de ceea ce ne place sa facem. Potrivit acestora, saritul coardei este una dintre activitatile ideale, deoarece ajuta la indepartarea kilogramelor in plus, intareste musculatura si ajuta la buna functionare a sistemului cardiovascular.
Aceasta activitate trebuie realizata treptat, cinci minute in prima zi, crescand timpul pe masura ce zilele trec. De asemenea, inainte de a incepe un program constant care sa implice acest sport, trebuie sa tinem cont ca necesita rezistenta, echilibru, concentrare si o inima sanatoasa.
Beneficiile acestor exercitii fizice:
1. Imbunatatesc activitatea cardiovasculara.
Potrivit instructorilor, joggingul nu este unica activitate fizica benefica inimii, saritul coardei reprezentand o alta forma de exercitiu, prin care se exercita presiune "pozitiva" asupra inimii.
Acestia afirma ca, dupa cateva saptamani de sarit coarda, nu vom mai simti ca obosim dupa ce facem miscare si nici nu vom mai gafai dupa ce urcam scarile. Acestea fiind primele semne care indica instalarea unei bune conditii fizice.
2. Ajuta la pierderea in greutate.
Saritul coardei combina arderea caloriilor in urma activitatii cardiace cu eliminarea caloriilor prin intarirea musculara. Aceasta activitate asigura eliminarea kilogramelor in plus prin activitatea muschilor de ardere a caloriilor.
3. Intaresc masa musculara.
Daca doriti sa aratati si sa va simtiti bine, dietele drastice si cocktailurile din plante nu sunt solutia, ci dezvoltarea musculaturii, deoarece un corp arata bine in momentul in care este tonifiat. Saritul coardei nu va va asigura obtinerea unui abdomen cu pachetele de muschi, insa va va intari musculatura, deoarece aceasta activitate presupune forta fizica.
4. Ajuta la intarirea densitatii osoase.
Specialistii sustin ca saritul coardei nu numai ca ne mareste masa musculara, dar ne ajuta sa ne marim si masa osoasa, cele mai mari imbunatatiri facandu-se simtite in zona gleznelor, a picioarelor si a soldurilor. Astfel, prin aceasta activitate preferata de copii reusim sa ne pastram oasele tinere.
5. Imbunatatesc echilibrul corporal, deficitar mai ales in cazul persoanelor in varsta.
Slabesti peste tot, nu exista slabire localizata doar pe o anumita zona a corpului
In primul rand, faci muschi la maini deoarece dai din maini, pe urma slabesti foarte mult sus la pulpa, sau cum se-o numi, si se intareste carnea acolo, si la burta slabesti. Daca sari asa mai intensiv o sa faci si patratele.
Tot piciorul, abdomen, piept, spate, fund, cam tot, depinde cum sari. Sau gresesc?
Buna. Nu stiu daca slabesti mult, dar te ajuta sa-ti formezi muschii, etc. Uite:
- obligatoriu se poarta incaltaminte speciala pentru sport (de exemplu, adidasi), care va minimaliza impactul asupra articulatiilor
- in timpul antrenamentului trebuie sa porti o bustiera
- coarda trebuie sa aiba o lungime potrivita, nici prea scurta, nici prea lunga; atunci cand stai cu picioarele pe coarda, intinde-o, capetele manerelor trebuie sa ajunga la nivelul soldurilor
- nu te antrena pe iarba, covor, asfalt sau alte suprafete dure; cele mai potrivite sunt parchetul sau o bucata suficient de mare de placaj
- coarda nu este recomandata persoanelor cu multe kilograme in plus sau care au probleme cu articulatiile, hernie de disc.
Cum se efectueaza sariturile
- daca este pentru prima oara cand vei folosi coarda, mai intai trebuie sa exersezi miscarile, pentru a putea sincroniza miscarea mainilor cu cea a picioarelor
- tine ambele manere de la coarda intr-o singura mana si roteste coarda; acum, fara a mai folosi coarda exerseaza sariturile; la sfarsit, combina cele doua miscari, folosind si coarda
- in timpul sariturilor, coatele se tin langa corp.
- alterneaza sariturile incete cu cele rapide
Prevenirea accidentarilor
- pentru a preveni accidentarile, respecta recomandarile care tin de incaltaminte, imbracaminte si suprafata pe care se fac sariturile (vezi mai sus).
- ca si in cazul altor exercitii, incalzirea, stretching-ul sunt importante
- nu trebuie sa sari foarte sus, aceasta este greseala pe care o fac majoritatea incepatorilor; sariturile nu trebuie sa depaseasca 2.5-3 cm deasupra podelei
- felul in care sari are un impact direct asupra articulatiilor tale.
Din toate partile acestuia. Daca practici saritura pe coarda macar 30 minute pe zi vei slabi oriunde, si iti vei intarii muschii piciorului. Dar ai grija poti avea probleme cu genunchii daca nu stii cum sa "sari" cu coarda.