Da.
Iti dai pumni in fata oglinzii, picioare in gamba cand te impiedici in covor, lovesti umbra ta pana ce nu se mai misca, etc.
In pădure de cine vrei sa te aperi, de urs?
Ți-o iei de la ăla de numa numa.
In asemenea caz, iti trebuie antrenament de alergare sprint viteză.
De cine apare.
Sau ce nebunii, zoofilii, violatorii și criminalii, nu sunt fani pădure?
Antrenamentele singur acasa au valoare fix ZERO.
Oricine iti spune altceva e un IDIOT complet paralel cu acest domeniu.
Du-te la un dojo sau un club de lupte.
În Călărași?
Nu am așa ceva.
Am doar sală de fitnes și aerobic.
Trebuie să fac un astfel de curs în București dacă ar fi. De București sunt ceva mai aproape. Dar printre oameni, nu mă simt cel mai bine.
Tocmai de aceea și întrebarea. Pentru că în viața mea cel puțin, fac totul singură. Dacă vreau să mă apuc și de dans, voi învăța alone. Între oameni nu am reușit să mă integrez. Deci dacă la acest Dojo sau lupte sunt oameni. Nu e de mine. Mi-ar fi plăcut așa, un mentor din ăla ca în Animeuri, care să mă învețe baza și eu să execut doar.
Dar mersi de informație.
Dacă-mi fac curaj să scot capul în lume, o să încerc.
Deocamdată rămân la alergatul amatoricesc în miez de noapte pe afară.
Stii ce ajuta cel mai bine in autoaparare? Awareness-ul si, in caz de ceva, FUGA! In special la cum e legislatia din Romania, fuga e de preferat. Am fost de vreo 2 ori in situatia sa bat doi imbecili carora li s-a parut interesant sa ma atace (distanta de niste ani buni intre incidente, imbecili diferiti, orase diferite, efectiv ere diferite), insa e riscant. Nu neaparat ca scoate un idiot cutitul la tine, ci ca si fara arme, te poti trezi ca omori un inapt de-asta si apoi tu pici prost... In concluzie, get fit and ready to run your way out of trouble!
Ok! Acum mă speriați.
Chiar ați trecut prin atâtea?
Eu ies deja de vreo 2 ani în noapte, dar nu am pățit mare lucru, aici în Călărași.
Dar după ce povestiți astea, mă faceți de nu mai ies nici la 12 ziua afară. )
Oricum mi-am cam pus și eu pielea la bătaie cu escapadele mele nocturne.
Și nici măcar nu aveam protecție.
Însă m-a apărat God mereu. Că altfel nu-mi explic cu de chiar nu m-a ucis nimeni. Și eu chiar eram om care parcă trăgea bullyingul la mine. Dar cu asta chiar nu-mi explic. Cum de am avut mereu așa protecție anii ăștia. )
Acum măcar mi-am luat lanterna pentru câini și un ruj cu electroșocuri. )
Și vreau să-mi iau și un spray cu piper și un briceag, în caz de orice.
Iar cât de fugit, cum aș putea să fug eu cu un scaun/șezlong prin miez de noapte, care e aproape cât mine de mare? )
Însă da, îi pot pune totuși scaunul ăla în cap, dacă mna, să zicem, se ivește ceva.
Însă se mai dă o problemă. Eu ce fac dacă cineva mă atacă? Pentru că eu sunt de obicei așa de amabilă în viața obișnuită încât nu aș avea parcă tupeul sau curajul să atac pe cineva așa barbar.
Eu sunt precum sado-masochiștii, m-aș lăsa bătută din proprie inițiativă. Abia le-am răspuns acelor copii în vară, după ce eram să mă trezesc cu pietre în cap. )
Și poliția nici nu avea de gând să vină. )
Halal țară. )
Dar chiar, oare pistoalele cu bile, cele de copii de pe Emag, ar fi bune ca o minimă protecție? Sau sunt apă de ploaie?
Le-am tot văzut pe Emag.
Https://www.imdb.com/title/tt18556326/
Vă refereați la acest film? :)
Asta mi-a apărut prima pe Google, filmul ăsta când am scris acel termen. :)))
Am crezut că e vreo tehnică de autoapărare sau niște practici ceva.
Este însă frumos acest film?
Doar 2. Nu am zis de haite de ciini sau gasca de smecheri din Bucuresti pe care i-am blocat efectiv ca eram super-chill si friendly cand ei se asteptau sa fiu panicos ca sa aiba motiv sa imi sara in cap. Si de ceva faze prin liceu in care unii care ma credeau pampalau au aflat la modul dureros ca nu-s apoi nu m-au mai deranjat vreodata.
Spray cu piper, briceag, prostii. Astea exista sanse maxime sa fie folosite impotriva ta intr-un final. Eu am o lanterna cu electrosoc de 5000 V pentru speriat ciinii. Bine, poate fi folosita pentru socat si oameni, dar eu am luat-o pentru sunetul produs la descarcare vs. ciini vagabonzi, cand biciclesc.
Legat de fugitul cu scaunul, e simpu. Arunci scaunul. Eventual in ala care te urmareste. Si e extrem de rar sa te atace cineva din senin si fara motiv. A, da, si daca o face, e beat sau drogat, cel mai posibil, caz in care ai viteza de reactie si coordonare net superioare.
P.S. Si eu sunt amabil. Pina ma simt amenintat. Caz in care vorba aia, sa plinga ma-sa, nu mama. Pistoalele cu bile... sunt unele facute special pentru autoaparare destul de eficiente. Eficiente in sensul ca doare impactul, posibil sa scoti un ochi daca nimeresti aiurea, de astea. Baston telescopic mai bine, lovit cu ura la genunchi, apoi plecat agale.
Nu ma refeream la film, ci la starea in care constientizezi ce e in jurul tau. Ai intrat intr-un club, iti e clar pe unde poti sa iesi in caz de incendiu, de exemplu. Esti pe strada, vezi o gasca de betivi de la 100 de metri si treci pe partea cealalta din timp, fara sa le stirnesti interesul. Etc.
Nu din nou.
Rosalia e o cățea.
Par eu o cățea?
Youtube-ul te poate învața multee! Trebuie doar să cauți!
" Caută și vei găsii, bate și ți se va deschide! "
P.S!
TaeBoo-ul nu ajută!
TaeBoo-ul e mai mult, divertisment!
Nu știu ce să zic, a învăța tehnicile de autoapărare din tutoriale de pe YouTube mi se pare ca și cum ai învăța să înoți făcând exerciții de pe canapea.
Nimic nu poate exista?
Am nevoie de protecție.
Nici armă nu-mi pot lua.
Sad, dar mersi oricum.
anonim_4396 întreabă: