Aud aici numai prostii..Ca sa iti exemplific cat te costa pe luna. La initiere intr-o grupa de 4-6 elevi 3 sedinte pe saptamana costa undeva intre 2 si 4 mil. Dar pierzi timpul grav. Ca ora particulara este o medie de 70 lei ora. Cand vrei sa inveti sa joci tennis gandeste-te ca iti trebuie minim 1000 de ore jucate in decurs de 2- 3 ani ca sa poti stapani cat de cat racheta. Deci pleaca de la 2-3 mil pe luna urmand ca in performanta de inalt nivel cheltuielile sa atinga chiar suma de 14-18 mii de euro/luna. Pt inceput iti trebuie o racheta buna(700-1400 ron) pantofi sport(300-700 ron) grip-uri 7-14 ron si cam atat..Tricouri si pantaloni presupun ca ai acasa..Pe masura ce inaintezi in nivel si in varsta cresc si cheltuielile..La juniorat nu primesti bani.Cupe, medalii si eventual vouchere de cumparaturi.2-3 mil..Si ca sa ajungi sa castigi bani gre din tennis trebuie minim 10.000 de ore jucate.Fa un calcul..Toate cele bune.
Nu e atat de scump cum se spune.
In comparatie cu echitatia, sporturile auto-moto, (nemaivorbind de Formula1 care este cel mai scump sport), tenisul e oarecum accesibil.
Trebuie sa mai stii ca la tenis nu exista campionat, acestea poarta denumirea de turnee, si sunt de tip slam, Grand-slam, Open, etc.
Premiile in bani la aceste competitii se situeaza intre 5.000 si 1.250.000 de unitati. (dolari sau euro) iar impozitul perceput este de 38%.
"Scumpetea" e un mit, pentru ca in trecut era practicat de o elita, la fel de scumpe sunt si golful, schi-ul sau alpinismul, daca ne referim la pretul echipamentelor.
Nu ştiu ce înţelegeţi voi prin scump, dar echipamentul şi antrenorul erau în jur de 1 milion. De acord cu Darkmagic.
Eu am citit in alt comentariu asemanator si spunea cineva ca se plateste pe luna antrenorul cu 8 milioane.Chiar asa e? M-am interesat de echipament si o racheta de tenis este de la 300lei in sus si celelate tot pe-acolo.
Nu,antrenorul nu este atât scump, cât despre rachete, da, este posibil.Depinde de calitate şi dacă e "dă firmă".
Stii ca daca ai talent, poti incepe antrenamentele la "pro" si cu o racheta cu cadru de lemn, nu neaparat din carbon sau grafit si pe parcurs banii vin.
Schumacher a castigat primul titlu de campion mondial la F1, cu cea mai slaba masina si cea mai "saraca" echipa in spate. Benetton sau ceva... "Inexistenti". Si e vorba de F 1, adica cel mai scump sport din cate exista.
Prin comparatie, tenisul e la fel de "scump" ca inotul.
Pentru Deutzadia:
Depinde foarte mult de clubul de tenis la care decizi sa te inscrii, nu toti antrenorii cer 800 de ron pe luna, sunt multi care cer 100, 150 ron lunar.
La campionat te plateste pe tine dar te costa echipamentele si orele cu antrenor astea da sunt scumpe dar nu asa scumpe
De eu merg la tenis de un an si am fost la mai multi antrnori cu preturi diferite primul a fost slab plateam 15 lei pe luna si faceam cu grupe mari al doilea a fost unpic mai bun si plateam 30 dar tot faceam in grupe mari acum ma duc cam de vreo 8 luni la un antrenor care platesc 20 de lei pe tura cam 200 lei pe luna si i-am intrecut pe majoritatea copiilor de la ceilalti antrenori.in turneu nu se plateste plateste antrenoru transportu sau ce trebuie daca ne duce undeva dupa da in rest nu se plateste si cu echipamentul eu am o racheta head cu 4 milioane plus daca mai vrei tu husa noua corzi noi gripuri cea ce trebuie sa le iei ca sunt schimbari destul de mari.inainte sa am corzile noi dadeam mult mai incet ca si acum.da in fine ca sa ai un echipament cum trebuie trebuie sa dai minim 6 milioane sau mai putin daca vrei fara corzi numa racheta buna. sper ca te-am ajutat.