| smoker15 a întrebat:

So, eu sunt mai gras(1, 83 si 95kg) si vreau sa ma apuc de sala(de forta)atat pentru a slabi cat si sa umflu putin muschii, acum am 2 intrebari: 1)Credeti ca am vreo sansa sa slabesc daca merg la sala? 2)Cum e indicat sa mergi la sala? 1, 2, 3 ori pe saptamana, nu am nicio idee.

9 răspunsuri:
| nesuferit a răspuns:

De cate ori timp si chef sunt programe pentru 3 4 5 6 zile depinde de cat timp esti dispus sa acorzi
Faci program de definire 4 luni dupa aia faci masa 2 luni, sau in functie de nevoile tale happy

| alinutzu_6299 a răspuns:

3 sedinte e perfect pentru un incepator

Baga mult cardio(adica de slabit bicicleta alergat etc)
Baga si niste batoane de slabit daca vreibig grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi si in fiecare zi daca vrei sa ai rezultate mai repede. E bine sa faci cardio cu forta fara pauze prea mari. Incearca sa-ti lucrezi si bratele si picioarele in acelasi timp (banda cu gantere: mergi si le ridici in acelasi timp, alergi cu ele, etc), sunt foarte multe exercitii, intra pe net si gasesti o gramada. Lucreaza pana te dor muschii de-ti vine sa urli, asa slabesti repede. Sa nu faci pauza cand ai febra musculara, mergi in continuare (asta e, suferi putin daca vrei sa fii frumos). Incearca sa mananci mai multa proteina: piept de curcan pe gratar bla bla. Multa bafta si dpor la treaba!

| ghiolbitza a răspuns:

Din start, daca faci sala nu vei slabi. Sala inseamna automat masa musculara adaugata la greutatea ta initiala. E recomandat sa faci exercitii cardio, jogging sau aerobic in combinatie cu 2-3 zile pe saptamana la sala. Lucreaza exercitii de definire, adica, greutati mai mici, serii si repetari mai multe pentru fiecare grupa. Iti spun din proprie experienta ca merge chestia asta. Sunt suficiente 2-3 zile/saptamana la sala pentru definire si adaugare de masa musculara. Doar aia care fac sala de performanta si concursuri merg mai mult de 2-3 zile pe saptamana sau in fiecare zi.

| AdrianBica a răspuns:

Incearca sa-ti tii un clacul al caloriilor, vezi pe parcursul unei saptamani cate calorii consumi pe zi, iar la finalul saptamanii trage linia si fa o medie> Acela este aportul tau normal de calorii. Pentru a slabi trebuie sa te situezi in deficit caloric, adica sa mananci mai putine calorii decat este corpul tau obisnuit sa manance. Scade treptate, undeva la 100 de calorii odata, pe perioade de 3, 4 zile si incearca sa ajungi la un aport de calorii de 2000. Tu ai undeva la 2400 de calorii(stiu ca si eu am avut exact aceleasi proportii: 1.83 si 95kg). Pentru mai multe detalii cauta pe Youtube pe Alex Stoian Lifestyle, aka ASL. O sa te lamureasca el in multe privinte. Bafta!

| DjDark21 a răspuns:

Salut! Este indicat sa mergi la sala de cate ori simti ca esti in stare.La inceput dupa 2 - 3 zile corpul tau o sa se simta slabit.Dar nu aceasta va o fi o problema.Incearca sa mergi mai departe si te vei obisnui si corpul tau va avea nevoie incetul cu incetul de mai mult ore de sala pentru ca asa se va obisnuibig grin Funda?

| TitiMacel a răspuns:

Este exclus sa faci sala.Cu sala faci masa musculara, te dezvolti si in inaltime, si implicit si in greutate. Tine o dieta si fa alergari zilnice.

| dar1us23000 a răspuns:

Ghiolbitza iti garantez ca poti slabi foarte mult la sala.
Bagi 1-2 luni un program de definire (greutati mici si repetari multe) pentru a arde grasimea si apoi te apuci de program pentru forta si pentru masa musculara.