Bună.
Da, suplimente naturale, nu ce se sunt acum pe piață, toxice.
Pa, pa.
Nu, dar nici nu erau foarte facuti, sper ca nu crezi ca aratau ca aia din 300
Erau rezistenti si violenti, atat
Ma gandeam eu .Dar oricum sunt o gramada programe gen "300 de spartani".
Oricum nu erau ca Jay Cutler, dar aveau corpul pe ni-l dorim cu totii, si nu numai ca aveau muschi dar erau si functionali.
"aveau corpul pe ni-l dorim cu totii", serios? De unde stii tu ce corp aveau?
Stim doar ca mancau o ciorba groaznica la gust si mancau foarte putin, atat. E imposibil sa ai un corp atletic mancand doar asa.
P.S. : nu exista muschi "nefunctionali", orice muschi e functional
Spartanii se stie ca isi antrenau copii din frageda copilarie, in sensul ca ii supunea la asre incercari..la sala nu aveau cum sa traga pentru ca nu aveau asa ceva.Da, e posibil sa fi avut un regim alimentar adecvat, orkm erau cunoscuti pentru forma fizica de invidiat...
Greu de crezut ca erau sfirijiti, mai ales ca luptau cu arme grele, carau armuri si scuturi grele. Dupa parerea mea, erau bine facuti si puternici, caci povestea cu cei 300 e adevarata (desi in istorie totusi nu erau chiar 300, erau cateva mii), care au rezistat curajos in fata armatei lui Xerses.Sa sti ca antrenamentul ca un barbat,poate fi mult mai util decat unul de sala(mai ales daca esti ectomorf). Spre exemplu,Olimpiadele, dupa cum vezi majoritatea celora care alearga la viteza, la saritura cu prajina etc, barbatii la gimnastica u sunt chiar sfirijiti, iar cei de vremuri se antrenau asemanator cu cei de acum.Am vazut un program de antrenament al unuia campion pe nu stiu unde la inele,, iar antrenamentul la sala, consta in special din exercitii cu corpul liber, sau de baza, seurca pe funii si desigur sa anrena mult de tot la inele.
Uita-te la Bruce Lee cum arata, abia avea 63 de kg si era un excelent luptator.
Si spartanii luptau cu arme, nu cu mainile goale. Stii tu cum erau?
E cunoscut faptul ca muschii fara un suport nutritional de genul 5-6 mese pe zi nu cresc, aia stii ce mancau? Ciorba de oase, "ciorba spartana" era celebra pentru gustul ei groaznic.
Asa ca e imposibil sa fie prea facuti.
Eu am facut skandenberg cu un gimnast si nu m-a putut tine nici 2 secunde. Si stai linistit, olimpicii ( indiferent ca e vb de alergat, saritura cu prajina, etc. ) au o alimentatie foarte bine pusa la punct.
Marian Oprea, campionul mondial, e antrenat de o Doina Anton, care e vecina cu parintii mei in pitesti, si stiu de la ei ca au alimentatia si totul foarte bine puse la punct, in niciun caz nu mananca o ciorba sau haotic, cum faceau spartanii.
"Sa sti ca antrenamentul ca un barbat, poate fi mult mai util decat unul de sala", depinde de obiective, in 90 % din cazuri nu a fost, altfel nu crezi ca ar fi dat salile faliment?
Ai calcat in viata ta intr-o sala? Ai facut vreodata la sala un antrenament inuman, sa te arda tot, sa abia poti respira si sa schiopatezi pana la vestiar?
Fa, si apoi compara, acum doar repeti dupa ce zice ala de la antrenorul meu personal, care afirma sus si tare ca "metodele clasice" nu functioneaza
L-a asta am vrut sa ajung.Antrenamentul clasic de culturisti si suplimentele, o sa te ajute sa ajungi cu adevarat musculos. Daca esti un ectomorf sau endomorf( majoritatea oamenilor sunt) suplimentele si ala te-a ajutat sa devii cu adevarat impresinant.Cum vine asta:suplimente care au o cantitate de proteine, care putin probabil le gasesti in natura.Inainte m-am antrenat ca un culturist clasic, insa nu am crescut prea mult.Am cautat si am gasit "Masa musculara rapida".De atunci (acum o luna m-am apucat) pot sa spun ca rezultatele sunt tot mai bune si am tot mai multa forta, facand numai exercitiile de baza care recruteaza cele mai multe fibre.\
"
Care este necesarul zilnic de proteine
Un subiect sensibil în cercurile iubitorilor de mușchi sunt proteinele. Cantitatea de proteine recomandată în revistele de culturism și pe site-urile de profil crește de la an la an. Cu toți am auzit de faimosul shake post-workout, de fereastra de oportunitate când trebuie să furnizăm organismului "cărămizile necesare", bla, bla, bla. De necesarul de a mânca la 3 ore pentru a nu se declanșa procesul de autofagie și catabolism muscular și alte idioțenii.
Care, dacă ar fi reale, omenirea ar fi dispărut de mult în negura timpului. Personal nu am crezut niciodată nimic din toate aceste, dar abundența lor în toate izvoarele de informații legate de sport, m-a făcut să îmi păstrez tonul rezervat.
Hai să clarificăm odată pentru todeauna acest subiect. "
restul articolului :http://www.crossthelimit.ro/......teine.html
Am incercat deja, prea tarziu.Si afirm cu tarie ca majoritatea oamenilor ar putea ajunge la un nivle mult mai mare, daca s-ar antrena ca un barbat.Desigur daca vrei sa ajungi ca Jay Cutler (majoritatea culturistilor de performanta avand un genetic,care le permitea sa puna muschi orice antrenament ar face), baga steroizi, caci altel n-ai cum. A si sa stii ca am cea mai mare incredere in antrenorulmeupersonal, am vorbit pe mess cu el, am vazut poze cu el si cu alti oamenii care au fost antrenati de el. Sunt deplin incredintat ca ce zice e foarte adevarat.
P.S: un om care se antreneaza ca un barbat, va avea intotdeauna o forta mai mare decat unul cu antrenament de culturism clasic :http://antrenorulmeupersonal.ro/......musculara/
Antrenamentul de culturism clasic nu e pentru forta.
Pentru forta sunt alte antrenamente, antrenamentele strong-man spre exemplu ( care pot fi facute tot la sala ).
Si cum te antrenezi tu "ca un barbat"?
Ca un halterofil.http://antrenorulmeupersonal.ro/categorie/blog/exercitii-blog/; http://antrenorulmeupersonal.ro/categorie/blog/videourile-saptamanii/; Uita-te si tu pe aici.
P.S: citeste si iar citeste, caci probabil tu citezi tot din revistele de culturism si esti clientul fidel al suplimentelor; eu de o luna deja fac antrenamentul care mi l-a propus Alexandru, si deja se vad modificari substantiale in masa si forta, si o sa continui pana la vara, avand de gand sa devin cel mai mare baiat(desi cred ca sunt destul de mare deja). Oricum la vara las antrenamentul si o sa ma antrenez doar pentru mentinere, in rest practicand ce sporturi imi place mie.
Si eu vad modificari substantiale in masa si forta cu antrenamentele clasice de culturism ( cu cateva modificari pentru skandenberg ), asa ca de ce le-as schimba?
M-am uitat la ce mi-ai dat si multe din exercitiile alea ( ex. indreptari ) se fac la sala Deci tot la sala ajungem
P.S. : cand esti "cel mai mare baiat", te astept cand vrei la un concurs de forta, facem ce probe vrei tu ( skandenberg, haltere, strong-man, etc. )
Ok,mai astepta sa cresc pana macar am 20 ani (macar). . Sorry!
P.S:pun pariu ca esti cel mai mare din sala,ori esti super dotat genetic, caci la majoritatea oamenilor(si o spun cu incredere, mai ales daca suntem ectomorfi) antrenamentul standard aduce rezultate, insa dupa care stagnezi, chiar daca tu ridici tot mai mult si mai mult si esti bun la toate aparatele si la cabluri.Am vazut multi care sunt buni la aparate,flexii pentru bicepsi etc insa evitau tractiunile ca sunt prea grele(in schimb le faceau la aparat si ramat din sezand),evitau indreptarile, ramatul cu bara, genuflexiunile(execitii de baza pentru masa si forta) si faceau extensii pentru cvadricepsi, flexii pentru bicepsi femurali etc.Am urmat si eu un program clasic,am avut rezultate bune,insa la un moment dat, am stagnat, desi incercam toate trucurile de la repetari trisate, contractie de varf i partea negativa, serii piramidale etc.Am descoperit site-ul antrenorulmeupersonal.ro am citit, m-am informat, am vorbit cu el si cu oameni antrenati de el si m-am apucat de treaba(fara nici un supliment, desi recunosc, ca iau 5 mese pe zi, la fiecare fiind o cantitate de proteina) si deja ma simt mai puternic si arat mai bine.
1. majoritatea oamenilor nu sunt ectomorfi
2. exercitiile grele ( indreptari, ramat, genufexiuni, etc. ) sunt cele mai recomande de orice revista de culturism si cele la aparate sunt de evitat
Nu stiu ce program clasic ai urmat tu, un program clasic implica indreptari, genuflexiuni, tractiuni, ramat, etc.
Ectomorfi sunt oamenii care au incheieturi subtire, cum au multi oameni.MEzomorfi sunt cei care abia si le ating (cu degetul mare si mijlociu se inconjoara incheitura), iar endomorfi cei care nu si le ating, de asemenea destui de multi.Majoritate culturistilor de succes sunt mezomorfi,singurul ectomorf pe care il cunosc fiind Flex Wheeler,"regele proportiilor" desi nu a castigat nici un titlu de "Mr. Olympia". Ectomorfi sunt persoane cu oase subtiri,lungi,si cu aspect desirat,cu umeri ingusti, solduri inguste, pe care nu se pune grasimea si cresc greu in masa. Desigur majoritatea nu sunt ectomorfi puri, mezomorfi puri sau endomorfi puri, ci au mai multe trasaturi de la un anumit tip somatic.
Posibil...Dar totusi nu cred, ce suplimente sa ia tocmai din pom..Probabil luau vreo 5 mese pe zi sau 4, si sala..de unde?