| AvalohAlyn a întrebat:

Stiți voi ce anume mâncați? Eu am făcut diabet din pacate din cauza capcanelor industriei alimentare și acum vreau sa îți recomand din proprie inițiativă o carte pentru că m-a surprins plăcut și m-a făcut să conștientizez ce mizerii mâncăm și de ce am făcut diabet, gastrita, kg in plus etc

Ce părere ai despre cartea dr.Chris Van Tulleken? Ai cumpara-o?


https://bookzone.ro/......cesati-bkz

Eu ți-o recomand din inițiativa proprie și nu fac reclama va zic sincer, o recomand fiindcă e revelatoare in domeniul industriei alimentare și a nutriției și dezvăluie capcanele actualei industrii alimentare

Adevărul despre mâncarea ultraprocesată este acum în meniu.



Stabilizatori, emulgatori, gume, lecitină, glucoză, uleiuri hidrogenate. Alimentele ultraprocesate sunt peste tot în magazinele noastre. Le găsim pe rafturile cu dulciuri, cu lactate, sosuri, pâine sau chiar pe rafturile cu produse Bio. Sunt acestea soluția pentru o alimentație hrănitoare și sănătoasă?



În cartea sa, Dr. Chris van Tulleken dezvăluie adevărul șocant despre impactul negativ al alimentelor ultraprocesate asupra sănătății noastre, dar și despre industria alimentară care ne propune tot mai multe produse concepute pentru a fi profitabile, nu hrănitoare.



Descoperă o carte-fenomen care va schimba modul în care citești etichete, faci cumpărături și te hrănești.


Descrierea cărții:



Totul a început cu o înghețată care nu se topea... deși era caldă



Investigația lui Chris Van Tulleken - medic, doctor în virusologie moleculară și colaborator BBC, a început atunci când a observat că înghețata fetiței sale nu se topea deși era caldă. Și a devenit o carte surprinzătoare despre alimentele ultraprocesate, alimentele care folosesc potențiatori de arome, agenți de încărcare, amidon modificat, proteine hidrolizate și multe astfel de substanțe pentru a crea alimente sărace din punct de vedere nutrițional, dar bogate în zahăr și sare pentru a stimula consumul în exces.



Într-o explorare curajoasă a lumii de astăzi, Dr. Chris van Tulleken ne dezvăluie adevărul despre alimentele care au fost concepute pentru a genera profit, nu pentru a ne hrăni, precum și despre sistemul care le produce, cu costuri uriașe pentru întreaga planetă.



O lectură revelatoare și necesară, cartea sa ne oferă informațiile de care avem nevoie pentru a recunoaște alimentele ultraprocesate și pentru a face alegeri nutriționale mai sănătoase pentru viitorul nostru și al lumii în care trăim.



Ce vei învăța din această carte:



1. Să recunoști alimentele ultraprocesate și să faci alegeri mai sănătoase pentru tine și familia ta.

2. Să citești cu atenție etichetele și să înțelegi ce substanțe se află în spatele denumirilor complexe.

3. Să fii mai atent la alimentele ambalate promovate ca fiind „sănătoase".

4. Să înțelegi că industria alimentelor ultraprocesate este nocivă pentru sănătatea noastră, dar și pentru sănătate întregii planete.



Ia cu tine această carte atunci când mergi la supermarket.



O carte plină de dezvăluiri despre sistemul alimentar care îți vor provoca furie și indignare, Oameni ultraprocesați îți arată ce substanțe se ascund în spatele ingredientelor de pe etichetele alimentelor ultraprocesate, dar și cât de periculoase sunt alimentele ultraprocesate pentru sănătatea noastră și pentru sănătatea întregii noastre planete.



„S-ar putea să observi că multe dintre problemele din viața ta pe care le-ai pus pe seama îmbătrânirii sau a stresului cu copiii ori serviciul sunt provocate de alimentele pe care le consumi." - Dr. Chris van Tulleken







· Vrei să te hrănești mai sănătos și să îți menții greutatea sub control.

· Vrei să afli ce substanțe și procese se află în spatele etichetelor de pe alimente și să faci alegeri informate.

· Vrei să găsești altenative mai sănătoase pentru anumite alimente ultraprocesate.



Descrierea cărții:



Totul a început cu o înghețată care nu se topea... deși era caldă



Investigația lui Chris Van Tulleken - medic, doctor în virusologie moleculară și colaborator BBC, a început atunci când a observat că înghețata fetiței sale nu se topea deși era caldă. Și a devenit o carte surprinzătoare despre alimentele ultraprocesate, alimentele care folosesc potențiatori de arome, agenți de încărcare, amidon modificat, proteine hidrolizate și multe astfel de substanțe pentru a crea alimente sărace din punct de vedere nutrițional, dar bogate în zahăr și sare pentru a stimula consumul în exces.



Într-o explorare curajoasă a lumii de astăzi, Dr. Chris van Tulleken ne dezvăluie adevărul despre alimentele care au fost concepute pentru a genera profit, nu pentru a ne hrăni, precum și despre sistemul care le produce, cu costuri uriașe pentru întreaga planetă.



O lectură revelatoare și necesară, cartea sa ne oferă informațiile de care avem nevoie pentru a recunoaște alimentele ultraprocesate și pentru a face alegeri nutriționale mai sănătoase pentru viitorul nostru și al lumii în care trăim.



Ce vei învăța din această carte:



1. Să recunoști alimentele ultraprocesate și să faci alegeri mai sănătoase pentru tine și familia ta.

2. Să citești cu atenție etichetele și să înțelegi ce substanțe se află în spatele denumirilor complexe.

3. Să fii mai atent la alimentele ambalate promovate ca fiind „sănătoase".

4. Să înțelegi că industria alimentelor ultraprocesate este nocivă pentru sănătatea noastră, dar și pentru sănătate întregii planete.



Ia cu tine această carte atunci când mergi la supermarket.



O carte plină de dezvăluiri despre sistemul alimentar care îți vor provoca furie și indignare, Oameni ultraprocesați îți arată ce substanțe se ascund în spatele ingredientelor de pe etichetele alimentelor ultraprocesate, dar și cât de periculoase sunt alimentele ultraprocesate pentru sănătatea noastră și pentru sănătatea întregii noastre planete.



„S-ar putea să observi că multe dintre problemele din viața ta pe care le-ai pus pe seama îmbătrânirii sau a stresului cu copiii ori serviciul sunt provocate de alimentele pe care le consumi." - Dr. Chris van Tulleken




Fragment din carte
„Gustul, mirosul și sistemul nostru imunitar, dexteritatea manuală, anatomia dinților și a maxilarului, vederea – e greu să găsești vreun aspect al biologiei, fiziologiei sau culturii umane care să nu fie modelat în mod fundamental de nevoia noastră ancestrală de energie. De-a lungul a miliarde de ani, corpul nostru s-a adaptat în mod remarcabil la o paletă largă de alimente.

Însă de 150 de ani, alimentele... nu mai sunt hrănitoare."


Ați cumpără cartea? Sau va interesează subiectul? Ce părere aveți de industria alimentara actuala și credeți că ea e vinovată pentru epidemia de diabet, obezitate, cancer și etc?