| Natalia89 a întrebat:

Stretching. Ma lămurește cineva ce insemna? Pe internet am gasit informații contradictorii, pe unele site-uri scria ca sunt exercitii care se fac obligatoriu inainte de antremanetul fitness si nu numai, pe alt site scria ca se fac dupa antrenament, intr-o alta parte ca sunt exercitii pentru flexibilitate și atat. Merg la sala si as vrea sa stiu daca aceste exerciții ma.pot ajuta sau nu.

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Anumite exercitii de stretching sunt cuprinse in incalzirea obisnuita, iar incalzirea se face obligatoriu inainte de antrenament. Intr-adevar, stretchingul ajuta la flexibilitate si mai are si alte cateva beneficii printre care faptul ca reduce riscul de accidentari. Acestea fiind spuse, nu-ti recomand stretchingul inainte de antrenament pentru ca iti oboseste muschii si, pe deasupra, executat incorect si fara incalzire duce la accidentari. Poti face dupa antrenament 10 minute de stretching, insa atentie la executie (tine minte: disconfortul e ok, durerea NU, iar asta e valabil pentru orice in sport, daca te doare, te opresti). Iti poti da seama mai exact ce reprezinta stretchingul cautand cateva exercitii de stretching pe internet.

3 răspunsuri:
| N0xEterniS a răspuns:

Fa inainte de antrenament pentru incalzire. Nu este obligatoriu nici pe departe, de obicei nu se oboseste nimeni cu stretching.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Te ajuta sa iti recapete si sa evoluezi in ceea ce priveste mobilitatea si flexibilitatea ta. Eu as spune după antrenament, deoarece mușchii,:articulatiile sunt "calde" si nu te poti răni. Da, te vor ajuta.

| CristinaMaria301 a răspuns:

Inainte de antrenament se face un stretching vioi iar dupa antrenament de relaxare.