Sa vedem o ora pe zi poti aloca unui sport daca vrei isi dau program intens de slabit,regimul alimentar evita dulciurile,zaharul,mezeurile,sucurile cu zahar,de fapt evita tot ce e facut de om,doar natural carnea dar fara multa paine
uite un regim
dimineata proteine carne,oua fara paine
dupa masa proteine pua/carne de peste, porc, pui cu catofi, orez etc carbohidtrati ai nevoie de energie
seara o salata, un fructe fara proteine deloc doar carbohidtrati sau vitamine
vei slabi sau manca doar proteine slabesti rapid dar constipa rau
Chiar daca esti student (unde?) trebuie sa accepti ideea ca o cura nu se face dupa ureche, ci la indrumarea si sub supravegherea unui medic. Altfel risti ca in vara sa ne spui ca ai mult mai multe kilograme.
Pare o dereglare hormonala. Mai cunosc pe cineva care s-a ingrasat tot asa, in cateva luni si mult. Pe baza nervoasa cred. Te inteleg, familia a adus stres in viata ta. Pai, sala. Daca nu poti sala, mananca de regim. Foarte de regim.
3-4 zile pe saptamana de cardio, alte exercitii pentru slabit nu sunt, iar in legatura cu alimentatia este simplu, scoti carbohidratii din alimentatie iti calculezi deficitul caloric si ai terminat
Nici fara carbohidrati nu poti. Ei iti ofera energie. Si cam ai nevoie de energie daca nu vrei sa lesini cand alergi. E bun cardio dar de ce sa se limiteze doar la antrenamente aerobe? Si cele anaerobe sunt bune. Daca nu poate sa mearga la sala...sa faca acasa: flotari, abdomene, genoflexiuni etc. Ar putea apela si la un supliment gen L-Carnitina care ajuta la arderea grasimilor, si nici nu e foarte scump.
Cu ce il ajuta flotarile si abdomenele pentru slabit? Eu nu am facut abdomene niciodata si in perioadele de definire numai cardio, avand un 6pack cum multi isi doresc, facut numai din alimentatie.Si eu mancam carbohidrati dar numai de 3-4 ori pe saptamana+daca nu iti calculezi deficitul caloric degeaba.
Poate vrei sa zici ca mancai sarac in carbohidrati dar nu ca renuntai de tot la ei. Carbohidrati exista in aproape orice aliment. La varsta, inaltimea si greutatea lui cred ca ar trebui sa manance in jur de 2400-2700 de calorii: 40%carbohidrati(orez, cartofi, legume, fructe, ovaz), 30%proteine (piept de pui, cotlet porc, soia, somon, macrou, ton, sardine), 30%grasimi(peste, ulei de masline, unt de arahide, avocado). Evita prajeli, fast-food, bauturi carbogazoase, painea si zaharul. E foarte bun cardio: alergari usoare pe distante mari, sprinturi si cel mai indicat inotul. Dar merg si flotarile, genoflexiunile, abdomenele, tractiunile ca bonus pe langa cardio.
De fapt, daca stii sa calculezi deficitul caloric iti dai seama ca el are nevoie de maxim 1900 calorii pe zi si pentru a slabi are nevoie de -300 sau -400 calorii, deci undeva la 1500 calorii pe zi, avand un stil de viata sedentar trebuie sa iti dai seama ca nu are cum sa slabeasca cu 2500 calorii cum zici tu.
Ai avea si tu dreptate...Deci organismul are nevoie de calorii pentru o functionare normala. Ce spui tu de 1500 de calorii e putin in cazul in care ar face si activitati sportive intense. Parerea mea e in felul urmator sa consume caloriile pentru a slabi si in functie de activitatile ce le face: 1500 calorii(sedentar), 1900 calorii(activitati fizice usoare), 2300( activitati fizice moderate), 2500( activitati fizice intense). Deci informatia ce o dadusem mai inainte a fost incompleta( greseala mea si imi cer scuze).
In primul rand renunta la fast-food, sau sucuri gen cola, pepsi, fanta etc. In al doilea rand in loc de 2-3 mese copioase incearca sa mananci 5-6 mese mai ''light'. In alimentatia ta sa nu lipseasca puiul, pestele, orez, cartofi (fierti sau copti), legumele, fructele, ovaz(super cu iaurt la micul dejun). Nu e obligatoriu sa mergi la sala ca sa slabesti. Ai mare grija la ce mananci si fa miscare: jogging, flotari, fandari, genoflexiuni, abdomene etc.
La alimentatie de exemplu:
masa1: ovaz cu iaurt(pregatit cu o seara inainte)
masa2: o salata de legume
masa3: piept de pui la gratar cu putin orez
masa4: 2-3 fructe
masa5: peste
masa6(inainte de culcare): o cana de lapte
Sper sa fie de folos informatiile
Păi, nu este nevoie sa mergi doar la sală pentru a slabi. poti face diferite exercitii si acasă, axeaza te pe cat mai multe abdomene, cand te trezesti, pana sa pleci la facultate, pana mananci, dupa ce mananci, inainte de culcare si elimina mancarurile cu foarte multe grasimi. Sper ca ti am fost de ajutor, mult succes, pupi.
EvangelineDS întreabă: